To je to što me zanima!

Kapitalac: Joković se vratio kući

Mislim da ćemo s momčadi koja će se stvoriti, uz kvalitetan i predan rad imati šanse za ostvarenje zacrtanog. U svakom slučaju veselim se novim izazovima, rekao je Joković, nova-stara Jugova ljevica
Vidi originalni članak

Splitski Jadran bacio je opaku rukavicu, na Zvončac su ovog ljeta stigli Nikša Dobud, Luka Bukić, Konstantin Harkov i učinili Splićane najvećim oponentima dubrovačkom Jug Adriatic osiguranju u borbu za vaterpolsku prevlast u Hrvata. Za to su vrijeme Gruž napuštali Lončar, Obradović, Garcia, Merkulov stigla tek dva Grka... E, pa, vrijeme je i za Jugovu rukavicu. Novi, i stari, igrač Juga od ovog je petka Maro Joković (34).

Nakon dvije godine ubojita ljevica Barakuda opet će trpati protivničke mreže u kapici svog kluba za koji je debitirao davne 2003. godine i sljedećih deset godina nauživao se trofeja. Tada je prvi put otišao iz Gruža, u Pro Recco na dvije sezone, vratio se pa sudjelovao u onoj povijesnoj 2015./2016. kada su Gospari osvojili pet trofeja. Potom je uslijedila sezona u Olympiacosu i ona prošla u Brescii koja je s Jokovićem prekinula dominaciju Pro Recca i postala prvak Italije. I, tko god ima njega u ekipi, može računati minimalno na naslov državnog prvaka. Samo 2008. godine Joke nije bio prvak lige u kojoj je igrao, tada je Mladost, do ove godine, zadnji put bila najbolja u Hrvatskoj. Doduše, iako je tada bio u Pro Reccu, ne računa mu se ni jedna sezona s Talijanima, samo zato što je tada igrao isključivo Ligu prvaka.

- Drago mi je da sam se vratio u matični klub nakon dvije sezone. Jug u svaku sezonu ulazi s ambicijama za ostvarenje visokih ciljeva. Mislim da ćemo s momčadi koja će se stvoriti, uz kvalitetan i predan rad imati šanse za ostvarenje zacrtanog. U svakom slučaju veselim se novim izazovima - rekao je Joković tijekom posjeta Gružu uoči polaska za Tokio s reprezentacijom, potpisavši trogodišnji ugovor.

ODLAZI I GARCIA? Obradović otišao u - Tursku, Joković pred povratkom u Jug

Koji bi, pak, trebao značiti da će u Jugu i završiti svoju karijeru u kojoj je već sada najtrofejniji hrvatski vaterpolist s 58 znamenja, što klupskih, što reprezentativnih Međutim, iako je neupitno u pitanju kapitalac ovog prijelaznog roka, Jug ima još deficitarnih pozicija koje bi valjalo riješiti, prije svega ona centarska jer tu je nakon odlaska Lončara i Oberta tek novopridošli Kakaris. Također, umirovljenjem Garcije Joković će ostati jedini klasični i pouzdani igrač desne strane...

OPROŠTAJ KAPETANA Xavi Garcia odlazi u mirovinu!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • DinkoČizik 16.07.2021.

    Članak izašao prije cca. 2 sata i nula komentara. Samo dokaz da možda 1% Hrvata zna nabrojati naša dva vaterpolista. Vaterpolo kao i Košarka za 5 godina neće postojati kao sport u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare