To je to što me zanima!

Karlović i Ćorić su izgubili u 1. kolu Mastersa 1000 u Rimu...

Karlović je ukupno u meču imao tri break lopte, ali ni jednu nije uspio iskoristiti dok je Gulbis uspio iskoristiti 4/9. 'Div sa Šalate' upisao je 23 asa u meču
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (ATP-29) izgubio je od Latvijca Ernestsa Gulfisa u 1. kolu ATP-a u Rimu iz serije Masters 1000. Latvijac (ATP-84) je bio bolji nakon dva sata igre rezultatom 6-7, 6-2, 6-3.

Bio je to treći dvoboj Gulbisa i Karlovića i treća pobjeda latvijskog tenisača, koji je slavio 2010. u finalu Delray Beacha te 2015. u četvrtfinalu turnira u Beču.

Karlović je nakon dobivenog prvog seta u tie-breaku odmah na početku drugog izgubio servis da bi ga pri rezultatu 3-1 za Gulfisa ponovo izgubio. U meču je ukupno imao tri break lopte, ali ni jednu nije uspio iskoristiti dok je Gulbis uspio iskoristiti 4/9. 'Div sa Šalate' upisao je 23 asa u meču.

Karloviću je ovo treći poraz zaredom i drugi u prvom krugu nekog natjecanja. Ispao je u polufinalu Istanbula od Grigora Dimitrova da bi ga u prvom krugu Madrida izbacio Denis Kudla.

I Ćorić ispao u prvom kolu

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić (19) poražen je u prvom kolu Rima od Kazahstanca Mihaila Kukuškina 6-7, 7-5, 6-4. Ćorić je u prilično izjednačenom meču mogao i osvojiti dva seta, ali je izgubio od 87. tenisača svijeta.

U prvom setu Borna je zaostajao 2-4, izjednačio na 4-4, da bi set otišao u tie-break u kojem je Kukuškin zaostatak od 3-5 u poenima pretvorio u konačnih 7-5 i dobitak seta. Drugi set je Zagrepčanin bolje počeo, poveo je 4-0, a potom neobjašnjivo stao i dopustio Kazahstancu izjednačenje (5-5), da bi Borna trećim oduzimanjem protivnikova početnoga udarca u tom setu uspio izboriti treći set. Niti treći set nije prošao bez preokreta, Borna je nadoknadio zaostatak od 2-5, kod 4-5 je spasio i jednu meč-loptu, da bi odmah zatim ponovno izgubio svoj servis i meč.

Bio je ovo njihov prvi međusobni susret.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Nevitan 11.05.2016.

    Da je srece da balkanci vecito vladaju tenisom i da zapuse usta zapadnjacima samo mi se cini da ovaj Borna vladar tenisa ne moze biti. On lik ima 20 godina nema ni jedan turnir osvojen. Porediti ga sa Djokovicem je apsurdno. Djokovic je sa 19 godina osvojio masters u Majamiju,sa 20 Australian Open i bio medju prva tri a Coric sa 20 godina ne moze dalje od 2-3 kola ni na jednom vecem turniru. Ne znaci ako je bio najbolji mladi teniser da ce biti i najbolji u seniorskoj konkurenciji. To je kao kada bih ja sada rekao da je Srbija u fudbalu bila prvak sveta i prvak Evrope u mladim kategorijama. Da li neko misli da ce seniorska reprezentacija biti isto to ? Hoce,kada ja dobijem sedmicu na lotou.Trenutno kako stoje stvari,Coric stagnira u mestu. Odigra jednu dobro pa ga pet nema nigde. Brojite koliko gemova uzme nekom jacem igracu. Svaki teniser ima los dan ali ako zelis biti medju najboljima trebas uglavnom igrati dobro. Evo recimo danas se Djokovic namucio sa nekim kvalifikantom,nema tu pravila. Mnoge stvari se treba poklopiti da bi bio u vrhu.

  • Saraj Malo 09.05.2016.

    ivo igraj i do 50.ako ti se igra, zasluzio si, igraj za svoj gust!

  • nokia004_1 09.05.2016.

    Steta,ali ostao je Cilic!

Komentiraj...
Vidi sve komentare