To je to što me zanima!

Katalonci: Agüero mora završiti karijeru zbog srčanih problema

Liječnici su Sergiju Agüeru ustanovili kako ima srčanu aritmiju. Barcelona je nedavno objavila kako ga neće biti tri mjeseca, no problemi su ozbiljniji. Toliko da je moguć kraj karijere
Vidi originalni članak

Sergio Agüero (33) ovo ljeto stigao je u Barcelonu kako bi zaigrao s najboljim prijateljem i kumom Leom Messijem. Međutim, mjesec dana nakon toga Messi je otišao u PSG, a Aguero se ozlijedio i izbivao s travnjaka tri mjeseca. Vratio se na travnjak, odigrao pet utakmica i činilo se kako napokon ulazi u formu. Protiv Alavesa krenuo je od prve minute, no odjednom se uhvatio za prsa i legao na travnjak.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ustanovljeno je kako ima srčanu aritmiju, prve prognoze govorile su kako ga neće biti tri mjeseca, što je i sama Barcelona objavila, no čini se da je argentinski nogometaš odigrao posljednju utakmicu u karijeri.

Aguero ima ozbiljnije zdravstvene probleme nego što se na prvu mislilo. Riječ je o težem obliku srčane aritmije i samim time više se ne smije baviti nogometom, piše Catalunya radio, a prenosi Marca. To bi značilo da je Aguero vjerojatno odigrao svoje posljednje minute jer svako veće opterećenje moglo bi biti kobno po njegovo srce, a zdravlje je ipak na prvom mjestu. Barcelona se još nije oglasila, kao ni igrač. No sve je izvjesnije kako će Argentinac morati u prijevremenu mirovinu.

Slične probleme imao je i legendarni nogometaš Hajduka Dean Računica koji se morao umiroviti 2004. godine u 34. godini života. Nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Strinić je pak privremeno prekinuo karijeru 2018. godine nakon što mu je ustanovljena hipertrofija srčanog mišića. U međuvremenu se oporavio pa potpisao za Milan no nije upisao službeni nastup. Od 2019. godine je bez kluba.

Zbog problema sa srcem karijeru je morao prekinuti naš vaterpolist Sandro Sukno, a najnoviji primjer dolazi nam iz lipnja ove godine kada se Christian Eriksen srušio usred utakmice Danske i Finske. Te scene zgrozile su svijet, nogometaša Intera oživljavali su nekoliko minuta pa prevezli u bolnicu. Karijeru još nije službeno završio, no pitanje je hoće li ikada više zaigrati. Da se liječnike pita, ako želi živjeti normalno, na nogomet bi trebao zaboraviti. 

Nažalost, zbog problema sa srcem preminuli su Antonio Puerta, Marc Vivien-Foe, Miklos Feher, Cheikh Tiote, Daniel Jarque, Piermario Morosini.

Status zvijezde Aguero stekao je u Atletico Madridu gdje je zabio sto golova u 230 utakmica pa otišao u Premier ligu. U Manchester Cityju je tijekom deset godina odigrao 390 utakmica i zabio čak 260 golova uz 73 asistencije. Pet puta osvojio je Premier ligu, a posebno slatka mu je sigurno ona iz 2012. godine kada je zabio QPR-u gol za 3-2 u posljednjim sekundama i donio Cityju prvo prvenstvo u povijesti kluba. Već tada je postao legenda plavog dijela Manchester, a u njegovu čast klub je dao izraditi Agüerov kip i staviti ga ispred stadiona Etihada. Osvojio je i šest Liga kupova i jedan FA Kup, a bio je i na korak od 'klempe'. Sa Cityjem je izgubio prošle sezone od Chelseaja u finalu Lige prvaka i odigrao posljednju utakmicu za 'građane'.

Ugovor mu je istekao s engleskim klubom, a životna želja bila mu je zaigrati s Leom Messijem u klubu. Stigao je u Barcu kao veliko pojačanje, no ubrzo toga stiglo je razočaranje. Messi je otišao u PSG pa je Agüero ostao sam. Ozlijedio se na treningu zbog čega je izbivao tri mjeseca, a sada kada se napokon vratio, stigla je nova nevolja.

Odigrao je tek pet utakmica za Barcu, a jedini gol zabio Real Madridu. Prema svemu sudeći, bio mu je to i posljednji u bogatoj karijeri.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • tejmatebra 12.11.2021.

    da vidim oće mi obrisat komentar: aguero je cijepljen 100%, još je i propagiro istu tu vakcinh za maloljetnu djecu. a prije ovog nikada nije imao problema sa srcem. dovoljno je 3 klika na guglu da sve navedeno istražite. i baš nakon tako malog vremena od pelca, op, profi nogomrtašu stane karijera. mislite li zaista da je to normalno, da se eto tako odjednom profesionalnim sportašima događaju krajnje atipična kronična oboljenja, obzirom na kondiciju i jakost njihova organizma/imuniteta? samo pitam. za frenda...

  • MatijaKezele 12.11.2021.

    Sad čitam da mu se slično desilo i pred par godina, nije se smio cijepit kao srčani bolesnik. A niti se smio bavit nakon toga profesionalnim sportom. Sreća da se nije desila fatalna posljedica, kako su mu mogli dopustit da više igra?

  • suši i grej gus 12.11.2021.

    Šteta, mašina za gol. No ipak je zdravlje najbitnije. Zna li netko ovdje tko se malo više razumije u bolesti oko srca da li to znači da neće moći ni amaterski igrati nogomet? Ili naprimjer jednom tjedno mali nogomet s društvom itd? Je li i u tom slučaju opasno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare