To je to što me zanima!

Čudesnim preokretom srušili smo Portugal! Čupić briljirao, Cindrić zabio za pobjedu...

Hrvatska je teškom mukom pobijedila Portugala (25-24) i ostala u igri za plasman na Olimpijske igre. Veći dio susreta smo gubili, a gol vrijedan pobjede zabio je Cindrić u posljednjim sekundama...
Vidi originalni članak

San o plasmanu na Olimpijske igre i dalje živi. Ali za ovakvu dramatičnu završnicu trebalo je imati čvrste živce.

Hrvatska je teškom mukom i golom u posljednjim sekundama pobijedila Portugal te došla na korak od plasmana na Olimpijske igre.

Za nas su kola prema dolje išla još od početka utakmice, obrana je puštala na sve strane, a u napadu smo bili bezidejni. Brzim i snažni Portugalci su to iskoristili i vodili od početka. Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome minusu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12-9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10-16). U 41. minuti s po dva gola Ćupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14-16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike. 

Nakon minus šest, upalio se alarm u našoj reprezentaciji, a to alarmantno stanje probudilo je naše. Obrana je očvrsnula, izgledali smo sve bolje te naveli Portugalce na pogreške što nam je otvorilo priliku za lagane golove. Lomili smo ih i lomili, jako dugo bili na minus jedan, poveli napokon dvije minute prije kraja, a do pobjede došli u posljednjim sekundama.

Bilo je desetak sekundi do kraja utakmice, Luka Cindrić probio je portugalsku obranu u zavukao u mrežu za 25-24. Portugal je imao posljednji napad, ali uspjeli smo ih zaustaviti i proslaviti nevjerojatno važnu pobjedu.

Luka Cindrić je zabio gol za pobjedu, ali ne bismo došli ni u priliku za dva boda da nije bilo nevjerojatnog Ivana Čupića. Fantastični Čupko igrao je kao na baterije, zabijao je sve i svašta i došao do devet golova iz devet pokušaja! Cindrić i Mandić zabili su četiri, a kod Portugala Itturiza pet.

Da, na korak smo od OI, ali još ništa nije gotovo. U nedjelju igramo protiv Tunisa u 18.30, ali ne ovisimo sami o sebi. Ako Portugal u nedjelju pobijedi Francusku šest razlike, mi ispadamo. 

Idi na 24sata

Komentari 395

  • PredragKišurek 14.03.2021.

    Eeeeee ode nama rukomet ako se ovako nastavi od velesile ni V.Promjene velike se treba napraviti prvo OSTAVKE vodeci u HNS ovo unazad bar 2 god.sramotno.Drugo pod hitno naci trenera pravo veliko ime u rukometu (stranac).Trece zahvaliti se nekim igracima bar petorici.Ovo ide u provaliju ako se plasiramo na OI-debakl opet 100%.

  • recute mami 13.03.2021.

    Daaadaaa200 posto ili kući

  • nijetebriga 13.03.2021.

    Nema se sto slavit, nit u euforiju pasti..Jalova pobjeda..Ljudi moji mi smo otisli sa 9:12 na odmor.. u 38 minuti nam je dosudjen 4 sedmerac da bi mi bili na11 port. 15 u cijeloj utakmici smo iz igre postigli 20 golova i 5 sedmeraca dosudjenih, Port 23  i 1 sedmerac dosudjen.. Koliko smo mi losi oni nisu  superiorni..Zalosno je bilo vidjeti izraze lica nasih decki na kraju utakmice, znaju i sami da nist ne valja..Tocka!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare