Obavijesti

Sport

Komentari 395

Čudesnim preokretom srušili smo Portugal! Čupić briljirao, Cindrić zabio za pobjedu...

Čudesnim preokretom srušili smo Portugal! Čupić briljirao, Cindrić zabio za pobjedu...

Hrvatska je teškom mukom pobijedila Portugala (25-24) i ostala u igri za plasman na Olimpijske igre. Veći dio susreta smo gubili, a gol vrijedan pobjede zabio je Cindrić u posljednjim sekundama...

San o plasmanu na Olimpijske igre i dalje živi. Ali za ovakvu dramatičnu završnicu trebalo je imati čvrste živce.

Hrvatska je teškom mukom i golom u posljednjim sekundama pobijedila Portugal te došla na korak od plasmana na Olimpijske igre.

Za nas su kola prema dolje išla još od početka utakmice, obrana je puštala na sve strane, a u napadu smo bili bezidejni. Brzim i snažni Portugalci su to iskoristili i vodili od početka. Hrvatska je odigrala vrlo blijedo prvo poluvrijeme u kome je gotovo cijelo vrijeme bila u rezultatskome minusu s posve bezidejnom igrom u napadu. Postignuto je samo devet golova u prvih 30 minuta i Portugalci su propustili priliku steći puno veću prednost od 12-9, s koliko se otišlo na odmor.

U drugo poluvrijeme se ušlo i još gore, pa Horvatovi izabranici u 36. minute gube s čak šest razlike (10-16). U 41. minuti s po dva gola Ćupića i Mandića Hrvatska smanjuje na 14-16, a potom u više navrata dolazi na samo jedan gol razlike. 

Nakon minus šest, upalio se alarm u našoj reprezentaciji, a to alarmantno stanje probudilo je naše. Obrana je očvrsnula, izgledali smo sve bolje te naveli Portugalce na pogreške što nam je otvorilo priliku za lagane golove. Lomili smo ih i lomili, jako dugo bili na minus jedan, poveli napokon dvije minute prije kraja, a do pobjede došli u posljednjim sekundama.

Bilo je desetak sekundi do kraja utakmice, Luka Cindrić probio je portugalsku obranu u zavukao u mrežu za 25-24. Portugal je imao posljednji napad, ali uspjeli smo ih zaustaviti i proslaviti nevjerojatno važnu pobjedu.

Luka Cindrić je zabio gol za pobjedu, ali ne bismo došli ni u priliku za dva boda da nije bilo nevjerojatnog Ivana Čupića. Fantastični Čupko igrao je kao na baterije, zabijao je sve i svašta i došao do devet golova iz devet pokušaja! Cindrić i Mandić zabili su četiri, a kod Portugala Itturiza pet.

Da, na korak smo od OI, ali još ništa nije gotovo. U nedjelju igramo protiv Tunisa u 18.30, ali ne ovisimo sami o sebi. Ako Portugal u nedjelju pobijedi Francusku šest razlike, mi ispadamo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za OI 18:30 , Montpellier, Francuska
Hrvatska
25 : 24
Portugal
Sortiranje događaja
KRAAAAJ!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Pobijedili smo Portugalce, Luka majstore!!! Uf, bilo je jako teško, užasno teško. Lovili smo Portugalce kroz cijeli susret, imali smo i minus šest, lomili ih i slomili u posljednjim sekundama. Luka Cindrić je probio portugalski blok i zabio za veliku pobjedu koja nas je ostavila u igri za Olimpijske igre.

Maestralan je bio Ivan Čupić koji je zabio devet golova i to uz perfektan učinak (9/9).

60'

Cindriiiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Vodimo 25-24

59'

Zabio nam je Branquinho. 24-24. Minuta je do kraja.

58'

Tako jeeeeeeeeeeeee! Imamo vodstvo po prvi put nakon početka utakmice! Portugalci su igrali sedam na šest, naši su ukrali loptu, a Duvnjak je zabio na prazan gol. Idemoooooooo.

57'

Čupiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Pa kako je ovo uspio zavući? Opet je iz mrtvog kuta pucao i zabio svoj deveti gol. 

Komentari 395