To je to što me zanima!

Kaznili Sarajevo jer su napustili teren: Ibričić suspendiran na 7 mjeseci, oduzeli su im i tri boda!

Kažnjeni su s 22.000 KM zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije utakmice, a najveću je kaznu dobio predsjednik Ismir Mirvić kojem je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana
Vidi originalni članak

U četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine Borac iz Banja Luke vodio je u Sarajevu vodio 2-1 u 93. minuti, a revoltirani odlukama suca Matea Muse iz Čitluka su teren napustili domaći nogometaši Sarajeva.

RUŽNE SCENE VIDEO Drama u BiH: Igrači Sarajeva napustili teren usred utakmice, Ibričić ludio na suca!

Utakmica je registrirana službenim rezultatom 3-0 za Borac te su Banjalučani prošli u polufinale, a disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine oduzela im je i tri boda u ligi!

Također su kažnjeni s 22.000 KM zbog korištenja pirotehnike i loše organizacije utakmice. Dodatne suspenzije su dobili i predsjednik Sarajeva Ismir Mirviću kojem je zabranjeno bavljenje nogometom na godinu dana, sportski direktor Senijad Ibričić koji je dobio suspenziju na sezam mjeseci, a uvjetnu kaznu je dobio trener Simon Rožman - tri mjeseca.  

Idi na 24sata

Komentari 9

  • murga drot 27.03.2024.

    boga mi i u bosni mafija u savezu

  • Pobotchnick Leeyoobo 27.03.2024.

    Pa to je onaj Ibro za kojeg su nam i dan danas ovdje aktivni komentatori objašnjavali da je bolji od Modrića. Dajte nam još jednom objasnite. Znam da čitate.

  • Milošević777 27.03.2024.

    Kad će kazne za hajduk ili ih ne smiju izreći, čak i Bosanci su bolje organizirani nego naš HNS,koji se uvlači Torcidi i hajduku u g.......u

Komentiraj...
Vidi sve komentare