To je to što me zanima!

Kaznili Tomića jer je 'tankirao': Ostao je bez obećane premije!

Prema mišljenju suca igra Bernarda Tomića nije bila u skladu sa očekivanim profesionalnim standardima i zato mora platiti kaznu od 45.000 funti, stoji u priopćenju organizatora Wimbledona
Vidi originalni članak

Australac Bernard Tomić, koji je eliminiran s Wimbledona u prvom kolu nakon manje od sat vremena igre, kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 eura (45.000 funti), što je jednako zaradi koju je ostvario nastupom u prvoj fazi ovog grand slam turnira, objavili su organizatori.

Od 26-godišnjeg Tomića (96. u ATP poretku) bolji je u prvom kolu Wimbledona nakon samo 59 minuta bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-2, 6-1, 6-4. 

 - Prema mišljenju suca, igra Bernarda Tomića u meču prvog kola nije bila u skladu s profesionalnim standardima koji se očekuju na ovoj razini. Shodno tome, mora platiti maksimalnu kaznu od 45.000 funti - stoji u priopćenju organizatora turnira.

Bernard Tomić rođen je 1992. u Stuttgartu i podrijetlom je Hrvat čiji su roditelji Ivica i Adisa otišli iz bivše Jugoslavije prije Bernardovog rođenja.

- Igrao sam užasno. I dalje osjećam strast prema tenisu, ali baš i nemam neku veliku želju igrati bolje u kontinuitetu - izjavio je Tomić nakon poraza od Tsonge.

Tomiću to nije prvi put da ga se kažnjava u Wimbledonu. Prije dvije godine kažnjen je s 12.000 eura jer je poslije poraza u 1. kolu od Miše Zvereva na press-konferenciji poslije meča izjavio:

- Bilo mi je dosadno na terenu. Na Touru sam od 16. godine, sada ima 24 i teško nalazim motiv. Osjećam se staro premda znam da nije tako. Nisam nesretan, zadovoljan sam svojim životom, ali jednostavno pobjede i trofeji mi više ne donose neko veliko zadovoljstvo. Igrat ću još 10 godina, a onda više ne moram raditi u životu.

Nakon te izjave navijači su mu spočitali da zbog lijenosti ne usavršava bogomdani talent, a 'Head' čije je rekete koristio raskinuo je sponzorski ugovor sa njim. (dv)

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 04.07.2019.

    Ne smije vise ni iskren neko biti.. Zasto da glumi pred kamerama ako mu se ne igra

  • 04.07.2019.

    Kaze nece morati vise raditi...pasce on gore od mnogih...zivi bili..

  • 04.07.2019.

    Koja glupost... to isto ja igram nogomet preko neke stvari i neda mi se ni potrcat... i zbog toga me kazni UEFA... tocno nigdje veze... Onda kaznite i ove sto predaju....

Komentiraj...
Vidi sve komentare