To je to što me zanima!

Keita Balde platio smještaj za 200 beskućnika iz Afrike! Čak 13 hotela odbilo njegov zahtjev

Ne odustajem dok ne ispunim svoj cilj. Ovo je ružan sistem koji je pun rasizma. Dobili smo 13 odbijenica od hotela samo zašto što se radi o tamnoputim osobama, rekao je Keita Balde...
Vidi originalni članak

Senegalski reprezentativac Keita Balde je član Intera koji je ove sezone došao na posudbu u Monaco. Balde je nogometnu školu prošao u čuvenoj La Masiji, a sa 16 godina otišao je u Lazio.

Svake godine, kada može, navrati u Kataloniju gdje je živio cijelo djetinjstvo, a ovaj put je napravio i jedno veliko djelo. Pandemija korona virusa ostavila je mnoge ljude bez posla, a tu sudbinu su prošli brojni emigranti iz Senegala i Afrike. Ostali su bez posla i smještaja i nisu se imali kako vratiti u svoju državu jer su granice bile zatvorene.

Tu je uskočio nogometaš Monaca koji je unajmio jedan hotel i tamo smjestio sve emigrante koji nisu imali smještaj i novca za hranu. Naravno, platio im je smještaj i hranu za 200 beskućnika.

No, ipak, nije sve išlo tako glatko. Naime, Keitin zahtjev je odbilo čak 13 hotela jer se radi o emigrantima iz Afrike.

- Ne odustajem dok ne ispunim svoj cilj. Ovo je ružan sistem koji je pun rasizma. Dobili smo 13 odbijenica od hotela samo zašto što se radi o tamnoputim osobama. Uspjeli smo naći jedan hotel koji je pristao na ono što želimo i hvala im na tome - rekao je napadač Monaca.

Keita (25) je ove sezone odigrao 26 utakmica i zabio osam golova uz četiri asistencije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • arow 07.06.2020.

    Nije bas tako Keita,nece kasnije da izadju to je problem

  • ministar.. 07.06.2020.

    Zamislite kako bi izgledale te sobe i hodnici hotela kad bi oni došli.

  • Prcko_Vitaminčić 07.06.2020.

    Slažem se da je rasizam...nijedan bijeli beskućnik se nije našao na listi među 200 odabranih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare