To je to što me zanima!

Kepa sazrio: Prije dvije godine nije želio izaći prije penala pa izgubio, sad ušao i - pobijedio!

Prije dvije je godine Sarri ludio kraj aut linije jer je čekao da golman Kepa Arrizabalaga (26) izađe iz igre kako bi penale u finalu Liga kupa branio Caballero. A sad se dogodile drugačija situacija u svakom smislu
Vidi originalni članak

Bila je 119. minuta, četvrti je sudac pokazao kako s gola Chelseaja izlazi Eduoard Mendy (29), a ulazi Kepa Arrizabalaga (26). Francuz je izašao bez pogovora, pozdravio suigrača i dopustio mu da postane heroj 'bluesa'. A prije dvije godine stvari su bile suprotne i Kepa je bio glavna meta navijača.

KLJUČNA ODLUKA Tuchel: Mijenjati golmana u 119. minuti? To smo odavno planirali

Podsjetimo, u finalu Liga kupa su Chelsea i City trebali ići u raspucavanje penala, a tad je Maurizio Sarri odlučio kako će penale za 'bluese' braniti bivši član 'građana' Willy Caballero. Ali tako nije mislio, po mnogim memeovima tadašnji glavni trener Chesleaja - Kepa Arrizabalaga koji je odlučio da ne želi izaći, odbio je zamjenu i na kraju nije uspio dobro braniti u raspucavanju penala pa je trofej uzeo City.

Najskuplji golman svih vremena završio je nakon toga na klupi, a nakon nekog vremena je Chelsea odlučio dovesti zamjenu jer Španjolac nije zadovoljio. Ali, izgleda da je malo i odrastao. Prihvatio je svoju ulogu na klupi i sad željno iščekuje priliku za dokazivanje, ali i očito njeguje dobre odnose s francuskim kolegom.

Objasnio je trener Thomas Tuchel kako su njegovi analitičari da je Kepa jednostavno bolji na tom području od Mendyja i očito nisu pogriješili. Oba su golmana pristala na to još davno prije utakmice pa nije bilo nikakvog čuđenja. A pokazuje i koliko je Kepa napredovao u disciplini. Mlad je, ima još vremena i možda ga ubrzo počnemo gledati kao standardni izbor među vratnicama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Eminem91 12.08.2021.

    Sazrio je ko kad je Prdnula kvočka

  • Šumarko 12.08.2021.

    Najveći promašaj ikad, najskuplji transfer za golmana ikad samo što Kepa zadnje dvije sezone ima najgoru statistiku u PL. Lik brani svaki drugi šut

Komentiraj...
Vidi sve komentare