To je to što me zanima!

Kerum: Joško Svaguša slizao se s novinarima i navijačima

Gradonačelnik Splita istjerao je Svagušu iz Hajduka, a na današnjoj presici objasnio je svoju odluku. Kaže da izbori koji slijede moraju biti transparentni...
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u ponedjeljak je u splitskoj Banovini potvrdio kako će se raspisati natječaj za novu Upravu. Joško Svaguša odlazi s mjesta predsjednika kluba, a između njih čini se 'poljuljano je prijateljstvo'

- Svaguša se slizao s novinarima čim zadnje vrijeme ne pišu protiv njega ništa kritički, a pogotovo s navijačima. Očito je da je s njima 'u talu' - izjavio je u kockarskom žargonu Željko Kerum.

Novi Nadzorni odbor bit će izabran na Skupštini kluba prije proslave stogodišnjice kluba. 

- Hajduk će raspisati natječaj po svim uzancama, a i po kodeksu navijača. Klub će dobiti novu tročlanu Upravu, a Nadzornom odboru će između ostalih, biti po predstavnik malih, navijača,  i  krupnih dioničara. Zadovoljan sam što se do sada napravilo,a siguran sam da  moglo se napraviti i više - rekao je gradonačelnik.

Nije zadovoljan ni medijskim istupima Jake Andabaka, najvećeg pojedinačnog dioničara Hajduka, koji je se spominjao kao kandidat za kupnju 30 posto dionica Hajduka iz portfelja Grada Splita.

- Praktički za Jaku se nije čulo dok nije došao u Hajduk, bez obzira što je on moj prijatelj.Tu je dobio neviđenu marketinšku promidžbu, koja sigurno vrijedi više od 14 milijuna kuna, koliko je uložio u Hajduk - kazao je Kerum. 

Prva faza: Idila se iz dućana seli na Poljud

Željko Kerum i Joško Svaguša bili su prijatelji i poslovni partneri. Kerum je postao gradonačelnik i Svagušu, kao čovjeka od povjerenja, postavio za predsjednika.

Druga faza: Razveli se pa u noćni život...

Obojica su izlaske iz svojih brakova “slavili” noćarenjima po splitskim kafićima i restoranima, a dobrom raspoloženju pridonijeli su uspjesi Hajduka.

Treća faza: Odnosi su zahladili i zbog kruha

Gradonačelnik je Svaguši za privremenog trenera nametnuo Vučevića, a potom mu i zaprijetio da više neće ekskluzivno kruhom opskrbljivati Kerumove dućane.

Četvrta faza: Razlaz i na poslu i u Hajduku

Razočaran što mu Kerum na poslovnom i privatnom planu okreće leđa, Svaguša odlučuje prodati svoje poslovno carstvo. Kerum ga smjenjuje iz Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • čips 20.12.2010.

    ajde moj kerume pišaš u vitar,a zna se šta se dogodi onome ko tako piša.sad se oćeš rješit politike iz kluba pa nije moj ćaća doveja svagušu u klub nego ti sam,samo mi se čini da je on poštenij od tebe i da te je počeja kočit u zlom naumu pa više nije podoban.

  • IP95 20.12.2010.

    E boli me srce i duša kad gledan na čelu HAJDUKA čobane s 3 razreda osnovne škole.Kad će više predsjednik bit obrazovan čovik,uprava također,većinski vlasnik tribaju biti navijaci jer je*e se jaki andabaku za Hajdukom,triba doc strani trener,također nać najboljeg domaćeg trenera i postavit ga da trenira mlađe uzraste jer vidite koje dragulje proizvodimo,koji se nazalost nemogu dokazat ili idu na posudbe u Solin i sl.klubove i tamo propadnu, kupit bar dva strana kvalitetna igrača i oslanjat se na svoje tiće i eto Hajduka svake godine u Europskoj ligi i eto ga na prvon mistu u HNL-u...A ne ovako gubit od Istre dva puta,i gubit od AEK-a i Anderlechta koji nisu ništa posebno !

  • mujsokarac 20.12.2010.

    zeki care samo naprid triba jedan gazda u Hajduku samo tako moremo naprid, prodaj dionice nekome lovasu i nema straja za klub a kao gradonacelink dobivas jos jedan mandat jer se napokon nakon 20godina nesto u Splitu radi, a Kuret i prethodnici kurca nisu napravili, napokon idemo prema gori sta god ova stoka sdp i hdz pizdekali

Komentiraj...
Vidi sve komentare