Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kerum: Joško Svaguša slizao se s novinarima i navijačima

Kerum: Joško Svaguša slizao se s novinarima i navijačima
4

Gradonačelnik Splita istjerao je Svagušu iz Hajduka, a na današnjoj presici objasnio je svoju odluku. Kaže da izbori koji slijede moraju biti transparentni...

VIDEO

Splitski gradonačelnik Željko Kerum u ponedjeljak je u splitskoj Banovini potvrdio kako će se raspisati natječaj za novu Upravu. Joško Svaguša odlazi s mjesta predsjednika kluba, a između njih čini se 'poljuljano je prijateljstvo'

- Svaguša se slizao s novinarima čim zadnje vrijeme ne pišu protiv njega ništa kritički, a pogotovo s navijačima. Očito je da je s njima 'u talu' - izjavio je u kockarskom žargonu Željko Kerum.

Novi Nadzorni odbor bit će izabran na Skupštini kluba prije proslave stogodišnjice kluba. 

- Hajduk će raspisati natječaj po svim uzancama, a i po kodeksu navijača. Klub će dobiti novu tročlanu Upravu, a Nadzornom odboru će između ostalih, biti po predstavnik malih, navijača,  i  krupnih dioničara. Zadovoljan sam što se do sada napravilo,a siguran sam da  moglo se napraviti i više - rekao je gradonačelnik.

Nije zadovoljan ni medijskim istupima Jake Andabaka, najvećeg pojedinačnog dioničara Hajduka, koji je se spominjao kao kandidat za kupnju 30 posto dionica Hajduka iz portfelja Grada Splita.

- Praktički za Jaku se nije čulo dok nije došao u Hajduk, bez obzira što je on moj prijatelj.Tu je dobio neviđenu marketinšku promidžbu, koja sigurno vrijedi više od 14 milijuna kuna, koliko je uložio u Hajduk - kazao je Kerum. 

Prva faza: Idila se iz dućana seli na Poljud

Željko Kerum i Joško Svaguša bili su prijatelji i poslovni partneri. Kerum je postao gradonačelnik i Svagušu, kao čovjeka od povjerenja, postavio za predsjednika.

Druga faza: Razveli se pa u noćni život...

Obojica su izlaske iz svojih brakova “slavili” noćarenjima po splitskim kafićima i restoranima, a dobrom raspoloženju pridonijeli su uspjesi Hajduka.

Treća faza: Odnosi su zahladili i zbog kruha

Gradonačelnik je Svaguši za privremenog trenera nametnuo Vučevića, a potom mu i zaprijetio da više neće ekskluzivno kruhom opskrbljivati Kerumove dućane.

Četvrta faza: Razlaz i na poslu i u Hajduku

Razočaran što mu Kerum na poslovnom i privatnom planu okreće leđa, Svaguša odlučuje prodati svoje poslovno carstvo. Kerum ga smjenjuje iz Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz