To je to što me zanima!

Kiša golova: Sjajni Hajdukov Tomislav Kiš, napadač za pet!

Kiš ima tu kvalitetu u realizaciji, ali taj dečko i jako dobro razumije igru, puno radi za ekipu. Pet golova Azerbajdžanu zapravo su mu nagrada, rekao je Jeličić o Kišu
Vidi originalni članak

Ova je generacija puna talenta, ali važno je da ovi dečki što prije počnu igrati seniorski nogomet. Klubovi bi im morali davati više šansi, kaže Dinko Jeličić.

Izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske slavi prolazak prve runde kvalifikacija. Njegovi klinci pobijedili su Gruziju 2-0, remizirali s Islandom 1-1, a za kraj “razbili” Azerbajdžan 7-1. Hajdukov napadač Tomislav Kiš zabio je čak pet golova, a na njemu je bio i penal. No nije ga želio pucati.

- Suigrač Brlek me zamolio da on puca. Rekao sam: ‘Zašto ne’. Draže mi je da se i on veseli golu nego da sam ja zabio šesti - kaže Kiš (18), Zagrepčanin koji je tri godine bio i u Dinamu. 

No označili su ga neperspektivnim. Hajduk je brzo reagirao i doveo ga na Poljud.

- Tih šest golova nisu nikakvo čudo - kaže izbornik i nastavlja:

- Kiš ima tu kvalitetu u realizaciji, ali taj dečko i jako dobro razumije igru, puno radi za momčad. Tih pet golova zapravo su mu nagrada za odličnu igru u prve dvije utakmice. U njima je zabio samo jedan gol, ali igrao je zaista odlično.

Protiv Azerbajdžana su stigli i golovi. Djelovao je nedodirljivo...

- Nije ovo moj rekord, dok sam igrao u zagićima i limačima znao sam zabijati i po devet golova - kaže Kiš. 

Ždrijeb elitne skupine kvalifikacija za Euro izvlačit će se početkom prosinca. Dalje ide samo prva momčad iz svake skupine, a izbornik Dinko Jeličić ima samo dvije želje:

- Bilo bi dobro izbjeći Španjolce i Nijemce. Te dvije momčadi već godinama dominiraju i najteži su protivnici. S ostalima bismo itekako mogli igrati.

Kiš nije jedini ekstra talent u Jeličićevoj momčadi...

Dario Čanađija (Slaven Belupo)

Jedan od nositelja naše igre. Na njemu se odlično vidi koliko je važno igrati seniorski nogomet u ovim godinama, kaže izbornik Jeličić. Dario s 18 godina vrijedi 500.000 eura.

Domagoj Pavičić (Lokomotiva)

Izuzetan talent. Veznjak Lokomotive ima izvrsnu lijevu nogu, izborniku je izuzetno važan, a obožava ga i Zdravko Mamić:

- Taj dečko je u rangu Kovačića i Halilovića.

Kruno Ivančić (Dinamo)

Nevjerojatne su njegove fizičke predispozicije, kaže izbornik Jeličić. Dinamo je za ovog napadača u ožujku 2010. platio pola milijuna kuna Croatiji iz Sesveta. Tad mu je bilo 16 godina.

Jozo Šimunović i Dino Perić

Stoperski par Hrvatske u-19 reprezentacije djeluje impresivno. I Dinamovac Šimunović i Osijekov branič Perić su visoki, snažni, ali i tehnički jako dobri. Obojica su izuzetan potencijal.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • petros burundi 02.11.2012.

    da je protiv Istre Mišo umjesto nezalječenog Maglice ubacio malog a imo ga je na klupi , Hajduk bi pobjedio , dao bi on u pola sata gol siguran sam !!!

  • NIAGARA 02.11.2012.

    Odlican igrac i stvarno mi nije jasno što Mišo ceka. On je davno trebao biti u prvih jedanaest.

  • nina_92 02.11.2012.

    dečki, nadam se da ćete imati prave ljude uz sebe koji će vam pomoći ostvariti se u svijetu nogometa, zaslužili ste :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare