Obavijesti

Sport

Komentari 12

Kiša golova: Sjajni Hajdukov Tomislav Kiš, napadač za pet!

Kiša golova: Sjajni Hajdukov Tomislav Kiš, napadač za pet!
1

Kiš ima tu kvalitetu u realizaciji, ali taj dečko i jako dobro razumije igru, puno radi za ekipu. Pet golova Azerbajdžanu zapravo su mu nagrada, rekao je Jeličić o Kišu

VIDEO

Ova je generacija puna talenta, ali važno je da ovi dečki što prije počnu igrati seniorski nogomet. Klubovi bi im morali davati više šansi, kaže Dinko Jeličić.

Izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske slavi prolazak prve runde kvalifikacija. Njegovi klinci pobijedili su Gruziju 2-0, remizirali s Islandom 1-1, a za kraj “razbili” Azerbajdžan 7-1. Hajdukov napadač Tomislav Kiš zabio je čak pet golova, a na njemu je bio i penal. No nije ga želio pucati.

- Suigrač Brlek me zamolio da on puca. Rekao sam: ‘Zašto ne’. Draže mi je da se i on veseli golu nego da sam ja zabio šesti - kaže Kiš (18), Zagrepčanin koji je tri godine bio i u Dinamu. 

No označili su ga neperspektivnim. Hajduk je brzo reagirao i doveo ga na Poljud.

- Tih šest golova nisu nikakvo čudo - kaže izbornik i nastavlja:

- Kiš ima tu kvalitetu u realizaciji, ali taj dečko i jako dobro razumije igru, puno radi za momčad. Tih pet golova zapravo su mu nagrada za odličnu igru u prve dvije utakmice. U njima je zabio samo jedan gol, ali igrao je zaista odlično.

Protiv Azerbajdžana su stigli i golovi. Djelovao je nedodirljivo...

- Nije ovo moj rekord, dok sam igrao u zagićima i limačima znao sam zabijati i po devet golova - kaže Kiš. 

Ždrijeb elitne skupine kvalifikacija za Euro izvlačit će se početkom prosinca. Dalje ide samo prva momčad iz svake skupine, a izbornik Dinko Jeličić ima samo dvije želje:

- Bilo bi dobro izbjeći Španjolce i Nijemce. Te dvije momčadi već godinama dominiraju i najteži su protivnici. S ostalima bismo itekako mogli igrati.

Kiš nije jedini ekstra talent u Jeličićevoj momčadi...

Dario Čanađija (Slaven Belupo)

Jedan od nositelja naše igre. Na njemu se odlično vidi koliko je važno igrati seniorski nogomet u ovim godinama, kaže izbornik Jeličić. Dario s 18 godina vrijedi 500.000 eura.

Domagoj Pavičić (Lokomotiva)

Izuzetan talent. Veznjak Lokomotive ima izvrsnu lijevu nogu, izborniku je izuzetno važan, a obožava ga i Zdravko Mamić:

- Taj dečko je u rangu Kovačića i Halilovića.

Kruno Ivančić (Dinamo)

Nevjerojatne su njegove fizičke predispozicije, kaže izbornik Jeličić. Dinamo je za ovog napadača u ožujku 2010. platio pola milijuna kuna Croatiji iz Sesveta. Tad mu je bilo 16 godina.

Jozo Šimunović i Dino Perić

Stoperski par Hrvatske u-19 reprezentacije djeluje impresivno. I Dinamovac Šimunović i Osijekov branič Perić su visoki, snažni, ali i tehnički jako dobri. Obojica su izuzetan potencijal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo
On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru
ODGOJIO BROJNE 'VATRENE'

On je favorit za idućeg trenera Rijeke: Igrao je s Bobanom, a dijabetes mu prekinuo karijeru

Kod kuće u frižideru držim injekciju inzulina za opasne situacije. Rekao sam ženi da me slobodno pikne gdje god. Triput sam padao u hipoglikemijsku komu, otkrio nam je svojevremeno Silvijo Čabraja