To je to što me zanima!

KK Dinamo otpustio bivšeg hrvatskog reprezentativca

Markota je posljednju utakmicu odigrao 29. siječnja u porazu od Splita (88-73), a nakon susreta požalio se na bol u leđima. Nekoliko utakmica propustio je zbog ozljede pa je klub izgubio kontakt s njim
Vidi originalni članak

Bivši hrvatski reprezentativac Damir Markota (37) je prije godinu dana došao u KK Dinamo kao veliko ime u košarkaškom svijetu. Njima je donio klasu i veliko iskustvo, a sebi sredinu u kojoj će uživati u košarci i igrati za svoj gušt.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Markota je posljednju utakmicu odigrao 29. siječnja u porazu od Splita (88-73), a nakon susreta požalio se na bol u leđima. Nekoliko utakmica propustio je zbog ozljede, a od tada nitko iz kluba nije se čuo s njim.

Nekoliko puta pojavio se u klupskim prostorijama, bio je kratko u kontaktu s ljudima iz kluba koji su se raspitivali o njegovom oporavku pa otišao. Nitko iz kluba nije mogao doći u kontakt s njim, a propustio je prvo klupsko polufinale Kupa.

Na pozive se nije javljao pa su čelnici raskinuli ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem.

- Košarkaški klub Dinamo Zagreb ovim putem želi javno zahvaliti za sve što je klubu u godinu dana nastupanja za prvu momčad pridonio Damir Markota. Popularni “Šveđo” za našu momčad je debitirao 20. veljače prošle godine dok smo u drugom razredu hrvatske košarke za plasman tek ulazili u neizvjesnu borbu za Ligu za prvaka. Do kraja te sezone dao je obol u konačnom ulasku u društvo najboljih, ali svojom pojavom i etabliranju našeg mladog kluba. I u Premijer ligi Damir Markota je svojim košarkaškim znanjem i iskustvom pomogao puno u ostvarivanju primarnog cilja stabilnosti kluba, te bio važan element u ostvarivanju osam dosadašnjih pobjeda u prvenstvu, ali i plasmanu na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. Nažalost, nakon ozljede leđa u prvom poluvremenu utakmice sa KK Splitom, Markota više nije našao motiva za daljnju rehabilitaciju i oporavak. KK Dinamo se sa svojim dosadašnjim sastavom okreće prema utakmicama Lige za ostanak s jasnim imperativom plasmana u doigravanje i četvrtfinale u svojoj prvoj sezoni među najboljima u Hrvatskoj - piše u priopćenju KK Dinama.

Je li ovo bio posljednji klub u karijeri bivšeg igrača Cibone, Cedevite, Zagreba, Bilbaa... baš nitko ne zna. Jer nitko ne zna gdje je. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pusi pimpeka 17.03.2023.

    Ovaj KK Dinamo još veća šprdačina neg kaj je NK Dinamo.

  • ALLinONE! 17.03.2023.

    Tko je tu sada koga otpustio 😂

  • tatamatata 17.03.2023.

    Hahahahahha,šveđo udara po svome

Komentiraj...
Vidi sve komentare