To je to što me zanima!

Klasik u Bordeauxu: Moćni ‘elf’ još nikad nije izbacio ‘azzurre’

OSAM UTAKMICA Italija i Njemačka su na velikim natjecanjima igrale osam puta. Nijemci na svjetskih i europskim prvenstvima još ne znaju za pobjedu protiv Talijana...
Vidi originalni članak

Nešto više od 42.000 sretnika večeras će u Bordeauxu gledati utakmicu dvije ponajbolje reprezentacije u povijesti nogometa. Italija i Njemačka zajedno imaju osam naslova svjetskih i četiri naslova europskih prvaka.

Ipak, velikani već dugo “poste” na EP-ima. Italija je jedini europski naslov osvojila 1968., a Njemačka posljednji 1996. godine.

Italiju su tamošnji mediji u Francusku praktički poslali s “bijelom zastavom”. Nitko nije imao velika očekivanja od momčadi Antonija Contea, a sad se na Apeninima već priča o finalu i naslovu.

Srušili su Talijani jaku Belgiju, zatim su u povijest poslali i sjajnu španjolsku generaciju, a sad ih čeka aktualni svjetski prvak.
Igrali su Nijemci prijateljsku utakmicu protiv Talijana prije tri mjeseca. Pobijedili su na Allianz-Areni 4-1. “Elf” je u toj utakmici briljirao, ali kad su u pitanju međusobne utakmice na velikim natjecanjima, tu je priča ipak bitno drukčija.

Dosad su Talijani i Nijemci na velikim natjecanjima igrali ukupno osam puta, Njemačka još čeka na trijumf. Pobijedili su Talijani svojeg velikog rivala u finalu Mundijala 1982. godine, pobijedili su ga i u polufinalu SP-a u Njemačkoj 2006. godine, a zatim i u polufinalu Eura prije četiri godine.

“Azzurri” su ponosni na takvu tradiciju protiv velike Njemačke, ali Joachim Löw vjeruje da je došlo vrijeme za njihovu pobjedu.

- Imamo s njima puno neriješenih računa. Nadam se da ćemo jedan ‘naplatiti’ već u Bordeauxu. Ovo nisu Talijani na koje smo se naviknuli, nisu koncentrirani samo na obranu, igraju sjajno i prema naprijed - kaže Löw.

Njegova je momčad jedina koja na Europskom prvenstvu još nije primila niti gol. Nijemci su moćni, ali Conteova Italija je snagu pokazala protiv “furije”. Bili su Talijani podcijenjeni i prije četiri godine pa su došla do Kijeva i finala.

Ako večeras, nakon Španjolske, izbace i Njemačku, onda će doista teško itko zaustaviti Italiju. Bit će ovo poslastica Eura u Francuskoj.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ROBA68 02.07.2016.

    Nema sanse da ih PANCERI dobiju AZURII glat prolaze sa 2 razlike

  • klokan_jack 02.07.2016.

    Prvo poluvrijeme X

  • Paul_George_13 02.07.2016.

    Ako Italija prva zabije, ostaje 1-0, a ako Njemci zabiju biti ce 3 ili 4 komada.. Talijani nisu zabili iz izradjene akcije na prvenstvu, samo kontre i ako Njemci zabiju slucajno, biti ce mreza napunjena do vrha

Komentiraj...
Vidi sve komentare