Obavijesti

Sport

Komentari 31

Klasik u Bordeauxu: Moćni ‘elf’ još nikad nije izbacio ‘azzurre’

Klasik u Bordeauxu:  Moćni ‘elf’ još nikad nije izbacio ‘azzurre’
4

OSAM UTAKMICA Italija i Njemačka su na velikim natjecanjima igrale osam puta. Nijemci na svjetskih i europskim prvenstvima još ne znaju za pobjedu protiv Talijana...

VIDEO

Nešto više od 42.000 sretnika večeras će u Bordeauxu gledati utakmicu dvije ponajbolje reprezentacije u povijesti nogometa. Italija i Njemačka zajedno imaju osam naslova svjetskih i četiri naslova europskih prvaka.

Ipak, velikani već dugo “poste” na EP-ima. Italija je jedini europski naslov osvojila 1968., a Njemačka posljednji 1996. godine.

Italiju su tamošnji mediji u Francusku praktički poslali s “bijelom zastavom”. Nitko nije imao velika očekivanja od momčadi Antonija Contea, a sad se na Apeninima već priča o finalu i naslovu.

Srušili su Talijani jaku Belgiju, zatim su u povijest poslali i sjajnu španjolsku generaciju, a sad ih čeka aktualni svjetski prvak.
Igrali su Nijemci prijateljsku utakmicu protiv Talijana prije tri mjeseca. Pobijedili su na Allianz-Areni 4-1. “Elf” je u toj utakmici briljirao, ali kad su u pitanju međusobne utakmice na velikim natjecanjima, tu je priča ipak bitno drukčija.

Dosad su Talijani i Nijemci na velikim natjecanjima igrali ukupno osam puta, Njemačka još čeka na trijumf. Pobijedili su Talijani svojeg velikog rivala u finalu Mundijala 1982. godine, pobijedili su ga i u polufinalu SP-a u Njemačkoj 2006. godine, a zatim i u polufinalu Eura prije četiri godine.

“Azzurri” su ponosni na takvu tradiciju protiv velike Njemačke, ali Joachim Löw vjeruje da je došlo vrijeme za njihovu pobjedu.

- Imamo s njima puno neriješenih računa. Nadam se da ćemo jedan ‘naplatiti’ već u Bordeauxu. Ovo nisu Talijani na koje smo se naviknuli, nisu koncentrirani samo na obranu, igraju sjajno i prema naprijed - kaže Löw.

Njegova je momčad jedina koja na Europskom prvenstvu još nije primila niti gol. Nijemci su moćni, ali Conteova Italija je snagu pokazala protiv “furije”. Bili su Talijani podcijenjeni i prije četiri godine pa su došla do Kijeva i finala.

Ako večeras, nakon Španjolske, izbace i Njemačku, onda će doista teško itko zaustaviti Italiju. Bit će ovo poslastica Eura u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna