To je to što me zanima!

Kličko: Nemam ništa protiv sportaša, ali ponosan sam što zabranjuju natjecanje Rusima

Ponosan sam na svjetsku ujedinjenost i kada vidim da sportske zajednice stoje zajedno - Međunarodni olimpijski odbor, boksački savezi, Uefa, Fifa, Formula 1 - svi zabranjuju natjecanje ruskim ekipama, rekao je Vladimir
Vidi originalni članak

Bivši svjetski profesionalni teškaški boksački prvak Vladimir Kličko izjavio je kako je ponosan na ujedinjenu reakciju sportskog svijeta koji je izbacio ruske i bjeloruske reprezentacije i sportaše iz međunarodnih natjecanja nakon invazije na njegovu domovinu Ukrajinu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ponosan sam na svjetsku ujedinjenost i kada vidim da sportske zajednice stoje zajedno - Međunarodni olimpijski odbor, boksački savezi, Uefa, Fifa, Formula 1 - svi zabranjuju natjecanje ruskim ekipama. Nemam ništa protiv sportaša, ali oni predstavljaju režim, a samim time u neku ruku i poveznicu s ratom. Sve dok se rat ne zaustavi, ne činimo dovoljno, ali važno je pokazati kako sportskom svijetu ovaj rat nije prihvatljiv - rekao je Vladimir Kličko za Sky Sports.

Ruska invazija na Ukrajinu traje već osmi dan, a brojni brojni bivši i aktualni ukrajinski sportaši ostali su ili su se vratili kako bi branili svoju domovinu. Pored braće Kličko, na posljednju crtu obrane stali su i boksački prvaci Vasilij Lomačenko i Oleksandr Usik, tenisač Serhij Stahovski, trener moldavskog Šerifa Jurij Vernidub..

- Ovo je vrlo izazovno vrijeme za život Ukrajinaca. Nikada mi nije palo na pamet da ću biti suočen s ratom. Čujete i vidite eksplozije, uništena vozila, zgrade, spsolutno je zastrašujuće što rat donosi. Ponosan sam na ukrajinski narod jer se držimo zajedno. Nikada nisam bio ponosniji što sam Ukrajinac nego sada - rekao je. 

NA LISTI ZA ODSTREL BBC: Putin šalje 400 plaćenika iz Afrike da ubiju i braću Kličko

Vitalij Kličko aktivno se uključio u ukrajinsku politiku 2005. godine, a pet godina kasnije osnovao je vlastitu stranku Ukrajinski demokratski savez za reformu (UDAR) da bi se 2012. u potpunosti prestao profesionalno baviti sportom. Vitalij je ring zamijenio parlamentom, a od 2014. došao je na funkciju gradonačelnika Kijeva. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • pink007 04.03.2022.

    Jedan vrhunski sportas koji podrzava zabranu natjecanja za invalide...uzas

  • BROKRO 04.03.2022.

    njih dvoica su pre dugo boksali a svako zna sa bokserima sto se desava u mozgu i mozdanim celijama kad zadobijes dobar udarac u glavu

  • problematik 03.03.2022.

    U ovom ludilu i košmaru informacija svi sve znaju, a koliko je to točno nitko od ovih pisaca tekstova ništa ne zna.Bitno je da se piše sve ostalo nije bitno!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare