To je to što me zanima!

Klopp: City je imao slobodno zbog korone; Guardiola: Baš sam mislio da nije takav tip

Pep Guardiola zamjerio je Kloppu što je izjavio da je City imao dvotjednu pauzu zbog koje je profitirao. Liverpoolova tvrđava nedavno je probijena, ali Pep vjeruje da će upravo Redsi biti njihova najveća konkurencija
Vidi originalni članak

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola (50) nije očekivao od Jurgena Kloppa da će izjaviti kako je City profitirao zbog prisilne korona stanke u prosincu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrljaj Lovrena i Kloppa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uoči dvoboja Cityja i Liverpoola u nedjelju, Guardiolina momčad trenutno je vodeća na ljestvici Premijer lige sa sedam bodova prednosti ispred četvrtoplasiranih Redsa, ali uz utakmicu više.

Klopp je kao razlog za poraz Redsa protiv Brightona (1-0) naveo nedostatak fizičke i mentalne spreme. 

- Nismo imali pauzu, a mislim da je City imao dva tjedna slobodno zbog korona virusa. Ovo je stvarno teška sezone za dosta momčadi - rekao je Klopp na konferenciji za medije prije utakmice.

FA KUP Manchester City jedva prošao četvrtoligaša: Gubili su do 81.

Utakmica između Evertona i Cityja, koja se trebala održati 28. prosinca, odgođena je zbog velikog broja zaraženih igrača zbog čega Guardiolina momčad nije igrala tjedan dana između pobjede nad Newcastleom 26. prosinca i pobjede nad Chelseajem 3. siječnja.

Građani su nakon stanke ostvarili klupski rekord i došli do 13. pobjede zaredom.

Guardiola će pokušati upisati svoju prvu pobjedu na Anfieldu kao trener Cityja te ujedno njihovu prvu pobjedu u gostima kod Liverpoola od 2003. godine. 

- Jurgen mora ponovno pogledati kalendar. Igrači su imali koronu i dobili su tjedan dana slobodno, ali smo na Stamford Bridgeu igrali s 14 igrača -  rekao je razdraženi Guardiola i dodao:

- Kad vidim Jurgena, možda ću ga pitati jer sam zbilja iznenađen. Mislio sam da nije takav tip trenera.

Unatoč trenutnim tenzijama između klubova koje su dvije dominantne snage u engleskom nogometu u protekle četiri sezone, Klopp i Guardiola održavali su prijateljski odnos.

BORBA ZA NASLOV City ponovo zasjeo na vrh: Na Etihadu je pala Aston Villa

- Pa zna da to nije istina, mislim stvarno. Nitko u Premier ligi nije imao dva tjedna pauze. Zbilja sam mislio da nije takav - rekao je Guardiola.

Liverpoolova utvrda nedavno je pala. Nakon niza od 68 utakmica na domaćem terenu gdje su ostali neporaženi, prvaci su pretrpjeli dva uzastopna poraza protiv Burnleyja i Brightona.

PREPORUČIO GA LOVREN Klopp u potrazi za stoperom: Liverpool krenuo po Ćaletu-Cara

Drugoplasirani Manchester United zaostaje za vodećim Cityjem samo tri boda, ali Guardiola i dalje smatra da će Liverpool biti jedan od glavnih izazivača njegove titule za naslov. 

- Uvijek je teško igrati protiv Liverpoola. Vrhunski klub, povijest, igrači i trener - kazao je Pep za Redse. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Slender 06.02.2021.

    Evo ga, pocele su izlike za poraz 🤣

  • GOOLMAN 05.02.2021.

    Klopp je i gori od Mourinja stalno se nesto zali.

  • Zunza 05.02.2021.

    Klopp : we lost because Bruno scored a penalty yesterday. 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare