To je to što me zanima!

Emotivni Klopp: 'Ma Lovren je legenda, uvijek se može vratiti'

Nakon što je potvrđeno da će Dejan Lovren (31) od sljedeće sezone Liverpoolov dres zamijeniti onim ruskog prvaka Zenita iz St. Peterburga, njegov dosadašnji trener Jürgen Klopp ga je ispratio biranim riječima
Vidi originalni članak

Još jedna Liverpoolova legenda koja napušta klub, zato što je nedvojbeno bio jako, jako važan dio ove momčadi od prvog dana kad sam došao, izjavio je Jürgen Klopp za Liverpoolov internetski portal na oproštaju od hrvatskog središnjeg braniča koji je u momčad novog prvaka Engleske i još uvijek aktualnog osvajača Lige prvaka stigao 2014. iz Southamptona te u dresu 'crvenih' ostvario 185 nastupa u kojima je zabio osam golova.

SLUŽBENO Lovren novi igrač prvaka Rusije

Iako su se njegovi nastupi prorijedili dolaskom Virgila van Dijka i nekolicinom ozljeda koje su ga mučile tijekom posljednje dvije sezone, Lovren je i dalje dao svoj doprinos u osvajanju posljednja dva velika klupska trofeja, kao i na putu do finala Lige prvaka 2018.

- Odigrao je odličnih utakmica i postigao jedan od najvažnijih pogodaka u našoj povijesti za pobjedu 4-3 protiv Borussije Dortmund; stvarno prekrasan trenutak koji smo podijelili. Imao je toliko dobrih utakmica. Kad je bio zdrav, vrlo često je bio u momčadi. Odličan igrač i odlična osoba. - prisjetio se Klopp

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrljaj Lovrena i Kloppa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što se Kloppa tiče, za 31-godišnjeg hrvatskog reprezentativca će Liverpoolova vrata uvijek biti otvorena.

- On je primjer sportaša, ima sve što je potrebno i sad odlazi u Rusiju. No, uvijek se može vratiti - uvijek će biti dobrodošao, jer je stvarno odličan dečko - zaključio je jedan od najvećih nogometnih trenera današnjice.

FOTO/VIDEO: KAO OTAC I SIN Ludnica u svlačionici, a Klopp je pohrlio Lovrenu! Kakav zagrljaj

Oglasio se i Lovren

Procjenjuje se da je Lovrenov transfer u Zenit vrijedan oko 12 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac se obvezao na trogodišnju vjernost ruskom prvaku koji će biti šesti klub u njegovoj seniorskoj karijeri nakon zagrebačkog Dinama, zaprešićkog Intera, francuskog Lyona te engleskih premierligaša Southamptona i Liverpoola.

- Igrati za ovaj čudesan klub je povlastica, uz koju dolazi i odgovornost. Nositi grb je bila čast. Posljednjih šest godina su bile divlja vožnja. Prošli smo sve i svašta, naš odnos se razvijao i bio je izvor intenzivnih osjećaja... Prije nego što sam prošao kroz vrata Melwooda obećao sam su da ću dati sve od sebe kako bih jednoga dana mogao pogledati unatrag i biti zadovoljan time što sam dao sve klubu koji mi je otvorio svoja vrata. Danas je na meni red da kažem zbogom Liverpool FC-u. Iako više nisam član momčadi, na ovo ne gledam kao na kraj naše veze. Zajedno smo ispisali povijest i naše su uspomene vječne. "Bilo je puno ljubavi i kritike i svakoga od vas poštujem - budite uvjereni da sam jedino želio samo pobjeđivati, a pobjeđivali jesmo! Nedostajat će mi duh kluba, grada, ljudi. Viđat ćemo se prijatelji i želim vam sve najbolje. YNWA - napisao je Lovren na Instagramu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Ivan McCain 27.07.2020.

    Mozda nije najbolji na svijetu ali je imao brutalnu karijeru punu trofeja i igranja na najvisoj razini. Pogotovo na SP i to mu ne moze nitko oduzeti. Siguran sam da ce u Zenitu nastaviti u istom tonu...

  • komentator__Luka 27.07.2020.

    baš si se ponašao prema njemu kao legendi haha.....bolji su ti bili gomes i matip a veći su kikseri, ali oni su englezi i nije se smjelo protiv njih, pa mora biti kriv tamo neki hrvat..............tako da drago mi je da je otišao di će više igrati!

  • ZEUS 27.07.2020.

    Stoperčina a ne stoper...Zao mi je sto u repki nije vise bio, ono jedno vrijeme ga nije bilo dok na SP ne bi tako zavrsili da nije bilo Deje u obrani

Komentiraj...
Vidi sve komentare