To je to što me zanima!

Klopp neće dozvoliti Kramarićev slučaj: Dat ću im svoju medalju!

Nekoliko igrača iz mlade momčadi Liverpoola, kao i rezervni golmani ne zadovoljavaju uvjet od najmanje pet nastupa u Premiershipu da bi dobili zlatnu medalju. Ali trener će to riješiti
Vidi originalni članak

Liverpool je ispunio 30-godišnji san i prvi put osvojio Premiership, a dobro raspoloženje u momčadi nije mogao pokvariti ni visok poraz kod Manchester Cityja (4-0) u četvrtak.

Ostalo je još šest kola u kojima trener Jürgen Klopp može igrati samo za gušt. Jer "redsa" nema u drugim natjecanjima, a najočekivaniji trenutak sezone bit će predaja šampionskog pehara i medalja.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Liverpoola slave titulu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali tko će ih dobiti? E, pravila Premiershipa tu su jasna: igrači koji su igrali najmanje pet prvenstvenih utakmica, a na raspolaganju je 40 medalja. Zbog toga je Andrej Kramarić isprva izvisio u šampionskoj sezoni Leicestera 2015/16. (dva nastupa pa otišao u Hoffenheim).

No klub može zatražiti još medalja kako bi ih dobili i rezervni golmani, oni koji su promijenili klub na polusezoni ili se ozlijedili pa ne upadaju u tu kvotu. Tako je i Krama dobio svoju i došao na proslavu u Englesku. Klopp se čvrsto zalaže za to da i u Liverpoolovoj šampionskoj momčadi, čiji je član i aktualni "vatreni" Dejan Lovren (10 nastupa), medalju dobiju baš svi.

- Ako ljudi ne razumiju koliko je važna momčad za osvajanje prvenstva, onda im ja ne mogu pomoći. Ako niste odigrali nijednu utakmicu, trebate dobiti medalju. Ako ste dio momčadi, trebate dobiti medalju - kaže Klopp i pojašnjava:

- Ako ste drugi golman i imate manje utakmica, trebate dobiti medalju jer trenirate pet milijuna puta tijekom godine i, ako ne trenirate na najvišem nivou, nemate šanse osvojiti prvenstvo kao momčad.

Medalja je na raspolaganju 40, a zasad kriterij nastupa zadovoljava 21 igrač. Idući su na redu klinci Harvey Elliott, Curtis Jones i Neco Williams koji imaju po dva nastupa, a četvrti golman Andy Lonergan, primjerice, bio je na klupi u Uefinu superkupu, na klupskom SP-u, liga-kupu i jednoj utakmici Premiershipa.

- Ti će momci dobiti medalju 100 posto. Ja ću ih sam izraditi, OK? Mogu imati moju medalju 100 posto. Zaslužuju medalju i dobit će medalju. Ako ne od Premier lige, onda od mene - jasan je bio Klopp.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Xyster 04.07.2020.

    Nije Leicester zatražio nikakve medalje, nego klub dobije 40 medalja. Od tih 40 medalje moraju dobiti igrači koji su igrali barem 5 utakmica te trenersko osoblje. Odnosno na terenu kada dižu pehar daju te medalje. Ostale medalje, znači što ostane do 40, klub dijeli kome hoće. A kako je Leicester imaju malu momčad, oni su dali i Kramariću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare