To je to što me zanima!

Koemanu odzvonilo: Barcelona mu je napokon uručila otkaz...

Stvaramo šanse i igramo dobro, ali to u Španjolskoj ne znači ništa. Ma bolje je da ništa ne govorim, kazao je trener Barcelone nakon poraza od Rayo Vallecana, što mu je bila zadnja utakmica
Vidi originalni članak

Osamnaest godina prošlo je otkad Barcelona nije uspjela zabiti na tri uzastopna gostovanja u La Ligi, ali i to je s Ronaldom Koemanom (58) kao trenerom uspjela. Rayo Vallecano pobijedio ju je 1-0 sjajnim golom i kontrom veterana Radamela Falcaa.

Po povratku u Barcelonu izvršni odbor hitno se sastao i odlučio da će nizozemski trener dobiti otkaz, izvijestili su Mundo Deportivo i Sport. Potvrdio je to i klub. Hoće li platiti planiranu odštetu od 13 milijuna eura za raskid ili će se ipak dogovoriti, tek će se vidjeti.

Koemana je o otkazu obavijestio predsjednik Joan Laporta, a od momčadi će se oprostiti u četvrtak.

Otkaz je, s obzirom na formu "blaugrane" ove sezone, mogao dobiti i puno ranije. Jer Barca tone u prosječnost, drži tek deveto mjesto na ljestvici La Lige. Prošle je sezone Koeman s Kataloncima osvojio tek Kup kralja.

Što je rekao nakon utakmice? Eh, njemu se nikamo nije žurilo.

- Ne znam je li mi posao u opasnosti. Trebate shvatiti okolnosti. Imamo igrače koji mogu zabiti, možda imamo slabiji vezni red, ali ne mogu se požaliti na momčad - rekao je bivši nogometaš.

On je s Barcelonom izgubio čak 15 od 66 utakmica, a samo ove sezone pet od 13.

- Bilo nam je teško uhvatiti ritam utakmice, jako su nas pritiskali i uspjeli izdržati. Rezultat nije pošten, ali takav je kakav je i ne možemo ga promijeniti - jada se Koeman.

POGLEDAJTE VIDEO Bijesni navijači opkolili auto trenera Barce, jedva se izvukao

Falcaov gol Barceloni pogledajte OVDJE.

- Možda je njihova momčad uravnoteženija, možda su fizički moćniji od nas. Pokazali smo da možemo igrati, ali nije dovoljno ako ste samo dobri - nastavio je.

Nakon poraza od Real Madrida i Raya, Barcelona za vikend mora strahovati i od Alavésa, a idući tjedan putuje u Ukrajinu na noge kijevskom Dinamu u utakmicu koju praktički mora dobiti želi li napredovati u Ligi prvaka.

- Nevjerojatno je da smo izgubili ovu utakmicu. Puno će njih još doći i brine me koliko smo efikasni, ne zbog načina na koji igramo. Stvaramo šanse i igramo dobro, ali u Španjolskoj to ne znači ništa. Bolje je da ne kažem ništa - zaključio je Koeman, posljednji put kao trener Barcelone.

Prvi favorit za njegova nasljednika još je jedna igračka legenda Camp Noua, Xavi (41), koji zadnje dvije godine vodi katarski Al Sadd.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Space Burek 28.10.2021.

    Napokon je otišao najgori trener u povijesti kluba ali 3 mjeseca prekasno. Nikada nisam vidio trenera koji je iz tjedna u tjedan igrao sve gore i gore a govorio kako su bili dobri ali nisu imali srece u napadu. Jučer nisu imali niti jednu značajniju sansu za gol a on je izjavio da su bili jako dobri ali da je problem realizacija... i tako cijele sezone. Mislim da mu je ovo bio zadnji klub iz liga petice a sada je pitanje hoce li ga itko zaposliti.

  • Bummser 30 28.10.2021.

    Volio bi da je ostao ovaj stručnjak pošto ne volim barcelonu

  • ZG - KAJ 28.10.2021.

    Kaj se čeka sa Krznarom...!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare