Obavijesti

Sport

Komentari 48

Koemanu odzvonilo: Barcelona mu je napokon uručila otkaz...

Koemanu odzvonilo: Barcelona mu je napokon uručila otkaz...

Stvaramo šanse i igramo dobro, ali to u Španjolskoj ne znači ništa. Ma bolje je da ništa ne govorim, kazao je trener Barcelone nakon poraza od Rayo Vallecana, što mu je bila zadnja utakmica

VIDEO

Osamnaest godina prošlo je otkad Barcelona nije uspjela zabiti na tri uzastopna gostovanja u La Ligi, ali i to je s Ronaldom Koemanom (58) kao trenerom uspjela. Rayo Vallecano pobijedio ju je 1-0 sjajnim golom i kontrom veterana Radamela Falcaa.

Po povratku u Barcelonu izvršni odbor hitno se sastao i odlučio da će nizozemski trener dobiti otkaz, izvijestili su Mundo Deportivo i Sport. Potvrdio je to i klub. Hoće li platiti planiranu odštetu od 13 milijuna eura za raskid ili će se ipak dogovoriti, tek će se vidjeti.

Koemana je o otkazu obavijestio predsjednik Joan Laporta, a od momčadi će se oprostiti u četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkaz je, s obzirom na formu "blaugrane" ove sezone, mogao dobiti i puno ranije. Jer Barca tone u prosječnost, drži tek deveto mjesto na ljestvici La Lige. Prošle je sezone Koeman s Kataloncima osvojio tek Kup kralja.

Što je rekao nakon utakmice? Eh, njemu se nikamo nije žurilo.

- Ne znam je li mi posao u opasnosti. Trebate shvatiti okolnosti. Imamo igrače koji mogu zabiti, možda imamo slabiji vezni red, ali ne mogu se požaliti na momčad - rekao je bivši nogometaš.

On je s Barcelonom izgubio čak 15 od 66 utakmica, a samo ove sezone pet od 13.

- Bilo nam je teško uhvatiti ritam utakmice, jako su nas pritiskali i uspjeli izdržati. Rezultat nije pošten, ali takav je kakav je i ne možemo ga promijeniti - jada se Koeman.

Falcaov gol Barceloni pogledajte OVDJE.

- Možda je njihova momčad uravnoteženija, možda su fizički moćniji od nas. Pokazali smo da možemo igrati, ali nije dovoljno ako ste samo dobri - nastavio je.

Nakon poraza od Real Madrida i Raya, Barcelona za vikend mora strahovati i od Alavésa, a idući tjedan putuje u Ukrajinu na noge kijevskom Dinamu u utakmicu koju praktički mora dobiti želi li napredovati u Ligi prvaka.

- Nevjerojatno je da smo izgubili ovu utakmicu. Puno će njih još doći i brine me koliko smo efikasni, ne zbog načina na koji igramo. Stvaramo šanse i igramo dobro, ali u Španjolskoj to ne znači ništa. Bolje je da ne kažem ništa - zaključio je Koeman, posljednji put kao trener Barcelone.

Prvi favorit za njegova nasljednika još je jedna igračka legenda Camp Noua, Xavi (41), koji zadnje dvije godine vodi katarski Al Sadd.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova