To je to što me zanima!

Kolaps na vrhuncu: Otkazali su utakmicu Parme i Udinesea

Nedjeljni dvoboj 24. kola Serie A između Parme i Udinesea koji se trebao igrati na Stadionu Ennija Tardinija otkazan je jer domaćin nema novca za organizaciju...
Vidi originalni članak

Nagomilani dugovi u redovima dvostrukog osvajača Kupa Uefe i pobjednika Kupa kupova izazvali su potpunu besparicu u Parmi. Nekadašnji div talijanskog nogometa neće odigrati planiranu utakmicu protiv Udinesea u 24. kolu Serie A u nedjelju jer nema novca ni za financiranje svih potrebnih službi.

- Trebali smo putovati u Parmu, ali utakmica je otkazana. Rekli su nam iz kluba i vodstva lige da u nedjelju nećemo igrati. Očekujemo dodatne informacije, situacija je sad takva kakva jest - rekao je sportski direktor Udinesea Cristiano Giaretta za TuttoMercatoWeb.

Dugovi kluba uvjerljivo leži na začelju ljestvice već su dosegli 95 milijuna eura, a vodstvo nije uspjelo prodati klub ni za jedan euro uz preuzimanje svih financijskih obveza. Vodstvo lige predložilo je pokrivanje svih troškova za organizaciju utakmice, poput financiranja policije, liječnika, vatrogasaca, redara i sudaca utakmice, kako prvenstvo ne bi izgubilo na regularnosti, no taj plan zasad nije prošao.

Gradonačelnik Parme Federico Pizzarotti nakon cijele zavrzlame zabranio je da se utakmica odigra bez svih potrebnih službi zbog sigurnosnih problema. Moguće je i da utakmica ipak bude odigrana bez gledatelja kako bi se izbjeglo plaćanje redara.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • El Tractor 21.02.2015.

    Šteta jednog velikana.

  • hrvatska u srcu 21.02.2015.

    uskoro talijanska liga poput hnl-a

  • klošar1990 20.02.2015.

    Ovo je samo još jedan dokaz da se takozvani veliki drastično bogate(uz ogromne dugove) dok mali ovakvi klubovi propadaju i ne mogu više pratiti korak!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare