To je to što me zanima!

Koliko je Dinamo zaradio od sjajne europske sezone? Manje nego lani kad je bio zadnji u LP

Nakon što su prošle sezone odličnim rezultatima u Ligi prvaka pa nakon toga ispadanja u Europskoj ligi zaradili oko 30 milijuna eura, 'modri' će od ove sezone u Ligi prvaka u blagajnu spremiti upola manje
Vidi originalni članak

Samo od nastupa u Europi su 'modri' ove sezone u klupsku blagajnu spremili 12 milijuna eura. Nakon prolaska kroz pretkola zaradili su 3.2 milijuna eura, a zahvaljujući rezultatima u Europi prošlih deset godina dobili su još 2.4 milijuna eura. 

KOMENTAR Ne, nije sramota ispasti od bolje momčadi, a ovo je svejedno bila europska sezona za pamćenje...

Nakon ulaska u grupnu fazu Europske lige su kroz utakmice osvojili 14 bodova, a svaki je bod u skupini vrijedio 190 tisuća eura te su od tog učinka zaradili oko 2.6 milijuna eura. Osvajanje skupine donijelo je još milijun eura, a plasman u nokaut fazu još pola milijuna eura. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon izbacivanja Krasnodara u šesnaestini finala došao je 1.1 milijun eura, a za izbacivanje protiv Tottenhama još milijun i pol. Tako je sveukupno samo od nagrada u blagajnu sjelo oko spomenutih 12 milijuna eura, a pitanje je još koliko će zaraditi od marketinga i TV prava. 

GLAVU GORE Olmo: Ponosniji sam nego ikad! Prosinečki: Ovo je jako dobro

Prošle je sezone Dinamo iz Lige prvaka ispao u grupnoj fazi Lige prvaka, a od toga je zaradio oko 30 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • antitovar 2 30.04.2021.

    A kolko je ajduk zaradil od europe?

  • Komentar n°1 30.04.2021.

    Dobar novi stadion i da vidiš ludila..

  • HNL 16.04.2021.

    Ne bih se složio sa člankom. Dinamo je (će) ove sezone zaraditi daleko više nego prošle godine. Cijene igrača su višestruko porasle i prodajom će se inkasirat sigurno oko 50m eura (Livaković, Oršić, Majer, Petković)

Komentiraj...
Vidi sve komentare