Obavijesti

Sport

Komentari 15

Olmo: Ponosniji sam nego ikad! Prosinečki: Ovo je jako dobro

Olmo: Ponosniji sam nego ikad! Prosinečki: Ovo je jako dobro
5

Boli da dvije godine za redom Dinamo iz Europe ispada zbog VAR-a i sudačkih pravila. Ali u Villarrealu je na teren istrčala postava prosječne dobi 25,5 godina, s tek jednim igračem starijim od 30. I to je pobjeda

VIDEO

Highway to Hell prašio je sa zvučnika praznog El Madrigala u trenucima kad su Dinamovi navijači slali kvragu i proklinjali tu video-tehnologiju i VAR. A Nenad Bjelica, najglasniji protivnik VAR-a u Hrvatskoj, navijao je za svoje bivše učenike, ali i mislio 'Jesam vam rekao'.

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 01:14

Ma boli, baš boli da Dinamo dvije sezone za redom iz Europe ispada zbog tehnologije i novih sudačkih pravila. Sjetite se, prošle sezone sudac nije vidio kako je Theophile-Catherine odalamio Pjatova u šesnaestercu, ali VAR jest i Šahtar je u nadoknadi iz penala zabio za 3-3, zbog čega Dinamo nije prošao skupinu Lige prvaka. Pa ove sezone penal za Villarreal u Zagrebu koji do prije koju godinu suci ne bi dosudili i sad u uzvratu VAR poništava odluku pomoćnog suca o zaleđu i priznaje gol domaćina za 1-0. Da se upucaš! Je, pošteno je, nisu suci zakinuli Dinamo, ali boli...

Europa League - Quarter Final Second Leg - Villarreal v GNK Dinamo Zagreb

- Dečki će ostaviti krv, tijelo i dušu! To su floskule, koje u ovom trenutku nisu floskule jer oni su to pokazali već tisuću puta. Ulazimo vruća srca i hladne glave, a izlazimo krvavih koljena i krvave glave.

Tako je Damir Krznar, prepričao je, motivirao dečke u posljednjem govoru prije utakmice.

I ostavili su, budite sigurni. Protiv momčadi za koju je Ivan Rakitić rekao da uz Real, Barcelonu i Atletico igra najbolji nogomet u Španjolskoj, ostavili su sve na terenu. Nije išlo.

Uvijek se može razglabati je li moglo ovako ili onako, ali nekad naprosto treba priznati suparniku da je bolji. I da ima sjajnog trenera, Unai Emery nije se upecao u zamku komotnog rezultata kao Jose Mourinho. Odnosno, nije to dopustio igračima.

- Napravili smo veliku stvar za hrvatski nogomet i Zagreb, glavu gore - naglasio je Arijan Ademi, a Dominik Livaković je rekao:

- Prije 3-4 godine u Ligi prvaka smo samo gledali koliko ćemo golova primiti, a sad smo ravnopravni s velikim momčadima. Dinamo je puno napredovao.

I Robert Prosinečki složio se:

- U dvije utakmice Villarreal je bio bolji, ali Dinamo je dobar, jako dobar, cijelu ovu Europsku ligu, ne samo protiv Tottenhama i Krasnodara nego i Villarreala. Ranijih godina bi Dinamo primio dva gola pa u drugom poluvremenu još dva-tri, a ova se momčad vratila u igru i nakon takvog zaostatka.

Dinamo je završio europski put u četvrtfinalu. Ondje gdje ga, ruku na srce, nitko nije vidio nakon poraza od Ferencvarosa u srpnju. I gdje nije bio 51 godinu.

Europa League - Quarter Final Second Leg - Villarreal v GNK Dinamo Zagreb

I još nešto: u Villarrealu je na teren istrčala postava prosječne dobi 25,5 godina, s tek Theophilom starijim od 30. U ovoj fazi natjecanja, u četvrtak navečer, samo je Slavijinih udarnih 11 bilo osjetnije mlađe (25,2 godine), a Arsenal i Ajax izveli su postavu neznatno mlađu od Krznarove. S tim da je Dinamo u početnom sastavu imao osam domaćih dečki.

- Čestitam, momci, na još jednoj povijesnoj sezoni u Europi, ponosan sam što sam dinamovac više nego ikad - javio se iz Njemačke Dani Olmo.

Dinamo je u Europi dočekao i Veliku Gospu i Božić i Uskrs. Svaka čast, kapa dolje za sve, i navijači su ponosni. Dečki, hvala na još jednom nezaboravnom europskom putovanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba