To je to što me zanima!

Kompany proglašen najboljim nogometašem Premiershipa

Kapetan Manchester Cityja, Vincent Kompany, te Alan Pardew, menadžer Newcastlea, dobitnici su prestižnih nagrada u ovogodišnjem Premiershipu
Vidi originalni članak

Belgijski branič koji je svojim pogotkom omogućio Cityju 1-0 pobjedu nad gradskim rivalom Manchester Unitedom, a kojom su "građani" preuzeli čelnu poziciju u završnici sezone, proglašen je najboljim igračem Premiershipa.

Pod Kompanyjevim vodstvom prvi dio sezone Manchester City je dominirao i vodio na ljestvici, a potom je uslijedio pad koji je iskoristio United te u jednom trenutku pobjegao na plus osam. No, u završnici sezone momčad Roberta Mancinija uspjela je nadoknaditi tu razliku, a ključnim se pokazala upravo pobjeda u međusobnom srazu kada je uz odlično obavljanje obrambenih zadaća Kompany stigao zabiti i pobjednički zgoditak. U zadnjem kolu na svom Etihadu Manchester City ima priliku pobjedom nad QPR-om nakon 44 godine ponovo osvojiti naslov prvaka Engleske.

U konkurenciji menadžera slavodobitnik je Alan Pardew koji je odradio sjajnu sezonu na klupi Newcastlea koji se u zadnjem kolu bori kako bi osigurao nastup u Ligi prvaka.

Pardew je ostvario rezultate iznad svih očekivanja, a osim vrlo dobre pripreme i taktičkog vođenja momčadi istaknuo se odličnim transferima kada je u klub doveo Yohana Cabayea, Dembu Ba i Papissa Cissea koji su vrlo brzo postali jedni od najcjenjenijih igrača u Premirshipu.

Mnogi su navijači "svraka" 2010. po njegovom dolasku umjesto smijenjenog Chrisa Hughtona, koji je Newcastle upravo promovirao u Premiership, izražavali skepsu glede takvog poteza uprave. Međutim, Pardew ih je sve razuvjerio najboljom sezonom u klupskoj povijesti u posljednjih 17 godina, a u zadnjoj prvenstvenoj rundi ovog vikenda teoretski mogu s pete uloviti treću poziciju i izravan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • StjepanMagdić 12.05.2012.

    Rooney, a pogotovo van Persie, su vukli svoje timove golovima, Yaya Toure bio igrač bez kojeg City nije bio isti na terenu, ali ponekad to nije ključni faktor u osvajanju nagrade najboljeg igrača jer kad se pogleda, čvrsta obrana je osnovna definicija svakog velikog i uspješnog kluba, a tu je zadaću Kompany obavljao izvrsno i bio kapetan koji je svojim izvedbama i ponekim važnim golovima donio prvenstvo City-u nadohvat ruke. Tako da smatram ovaj odabir i logičnim, jer Persie je već dobio nagradu za naj igrača sezone od strane igrača, Rooney nije bio na onoj razini na kojoj može biti, iako je njegov gol prošle sezone proglašen najljepšim u povijesti Premiershipa, a Yaya bio vladar sredine terena, ali nije imao kontinuiranost, što zbog ozljeda, što zbog forme cijele momčadi...

  • pilar 12.05.2012.

    kakva liga takav najbolji igrac

  • zigzag_2 12.05.2012.

    Kolko je šeik za to platil

Komentiraj...
Vidi sve komentare