To je to što me zanima!

Hajduk kroz Pulu do 2. mjesta, Torcida vrijeđala igrače i Kosa!

Željko Kopić debitirao je kao trener Hajduka pobjedom nad Istrom 1961 u Puli (3-1). Opet je pogodio López, Said se vratio golom, a jedan je dodao i Erceg za preuzimanje na drugo mjesto
Vidi originalni članak

Gotovo da bolji debi u Hajduku, barem što se rezultata tiče, Željko Kopić nije mogao ni sanjati. Osijek i Rijeka su remizirali pa su Splićani pobjedom kod Istre 1961 u Puli (3-1) izbili na drugo mjesto ljestvice Prve HNL, s jednakim brojem bodova kao i Osijek, ali boljom gol-razlikom.

Igrači kojima je u prvom planu vlastita egzistencija - jer već šest mjeseci nisu dobili plaću, a prije nekoliko dana propala je i akvizicija od strane potencijalnog austrijskog ulagača - nisu uspjeli izbjeći poraz protiv Hajduka iako su u drugom poluvremenu bili bolji suparnik.

Hajduk je pitanje pobjednika riješio već u prvom dijelu. Borja López u osmoj je minuti pogodio za vodstvo Splićana nakon što je Ivušić odbio slobodnjak Tome Bašića, što mu je bio drugi gol u nizu nakon onog Rudešu na Poljudu.

Posebnu pažnju zaslužila je Torcida koja je u velikom broju došla u Pulu, no ne toliko zbog dobroga iako je i toga bilo (nekoliko lijepih poruka povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara), već zbog - vrijeđanja hajdukovaca.

Šutjeli su navijači gostiju do 16. minute, a onda zasuli teren bakljama i počastili svoje igrače uvredama "Igrajte, pi*kice!". Stajao je cijelo vrijeme ispod njihove tribine i transparent "Odgovornost, a ne demagogija!", kraj koga je stajao crtež ptice kosa na putujućoj raketi...

Ništa se po tom pitanju nije promijenilo ni nakon što je Hajduk, koncem prvog dijela, zabio još dva gola. U 42. je Ante Erceg pogodio poslije sjajne dubinske lopte Josipa Radoševića, a samo dvije minute potom u strijelce se upisao i povratnik u prvu momčad Said Ahmed Said, iskoristivši komične reakcije Mitrevskog i Ivušića.

Hajduk je u nastavku, zadovoljan visokom prednošću, povukao ručnu i malo usporio igru pa je Istra mogla doći do daha i priprijetiti. Dino Halilović lijepo je pucao u 50. minuti, a u 66. su domaćini zabili i počasni gol nakon sjajne solo-akcije Tome Kitanovskog. Gosti su se nakon toga ipak malo trgnuli i imali nekoliko opasnih akcija, ali promjene rezultata ipak nije bilo iako je Reagy Ofosu u nadoknadi imao penal kojega je skrivio Zoran Nižić upravo nad Ofosuom, a obranio Dante Stipica.

Uz lijep pogled na ljestvicu, ali i dosta nerazjašnjenih stvari u odnosu s navijačima, Hajduk tako dočekuje sljedeću utakmicu protiv Osijeka na Poljudu, dok pretposljednja Istra ide u goste Slaven Belupu. Ako uopće njena momčad i ostane na okupu jer neki igrači najavili su kako im je ovo bila posljednja utakmica u žuto-zelenom dresu...

Idi na 24sata

Komentari 124

  • MINISTAR_3 20.11.2017.

    To uopće nisu navijači našeg kluba,već besposleni huligani koji nam rade štetu i sramotu na svakom koraku

  • Lisitza00 19.11.2017.

    Torcida su debili. Eto, ja navijac hajduka moram tako reci. Za navijace drugih klubova zaboli me dzon. Navijaci placaju kartu i imaju pravo prigovarati na igru ali nemaju pravo ici nekome na vrata da ga pretuku ili ga napadati na ulici. Ti nemaju veze sa hajdukovim navijacima. To su obicni ulicari i besposlicari i da ih stavis na hrpu, nemaju tri komletna zubala i ukupno pet razreda osnovne skole...

  • 19.11.2017.

    Hajduk ce sigurno 2054 biti prvak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare