To je to što me zanima!

Kos: Strani suci? Pa mislim da bismo svi onda mirnije spavali

Pittanje je sustava, pitanje je napredovanja sudaca, što je s mladima koji su napredovali, po kojem kriteriju... Opet razgovaramo o izlogu, o sucima koji su u Prvoj HNL, a problemi su dublji, kaže predsjednik Hajduka
Vidi originalni članak

Nisam kompetentan da govorim o kvaliteti suđenja, ali evidentno je da je hrvatsko suđenje konstantno tema i to je problem, rekao je Ivan Kos, predsjednik Hajduka, gostujući na televiziji N1.

Pitanje suđenja u hrvatskom nogometu proteklih je dana ponovno postalo aktualno nakon učestalih grešaka u HNL-u, a prvi čovjek splitskog kluba otkrio je svoje viđenje problema.

TRAMPA SUDACA Nama Damir Skomina, a vama u zamjenu mi šaljemo - Zebeca

- Selekcija sudaca. Pitanje je sustava, pitanje je napredovanja sudaca, što je s mladima koji su napredovali, po kojem kriteriju... Opet razgovaramo o izlogu, o sucima koji su u Prvoj HNL, a u suštini esencija i problematika dolaze puno dublje. Koji su suci napredovali, po kojem kriteriju, zašto, po kojim linijama i kako - pita se Kos i nastavlja:

- Odgovor je jednostavan. Nemamo nijednu trojku na velikom natjecanju. Već kad to dobijete kao podatak, svi se moramo zapitati gdje je odgovornost onih koji su se bavili svim tim sucima.

Sudački ekspert Mateo Beusan rekao je kako bi rado volio vidjeti strane suce u finalu Kupa između Dinama i Hajduka u Vinkovcima.

PUNO POGREŠAKA Beusan: Pa dajte više te strane suce, dao bih obje ruke za njih

- Mislim da bismo svi mirnije spavali jer bi se zbog nerada komisija, institucija i nepovjerenja koje se stvorilo trenutno u hrvatskom nogometu možda otklonilo to nepovjerenje. U Hrvatskoj postoje suci koji mogu to odraditi, no nažalost zbog mulja koji se stvorio oko njih, što objektivno što subjektivno, imaju breme da im se ne oprašta niti slučajna pogreška. Smatram da se prvo sustav mora počistiti. Danas bi najbolje rješenje radi svih bilo da to bude strani sudac - rekao je Kos.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • mihic82 10.04.2018.

    Po cemu je natjecateljski važnija utakmica Hajduk Dinamo od npr. Rudes Rijeka. Znači prvu treba suditi stranac a drugu domaci

  • dudo04 10.04.2018.

    Orjuna s juga velika tuga....

  • kajzanavek 10.04.2018.

    Dovedite već jednom te strane suce, pa da se neki uvjere zbog čega se non stop kmeči.

Komentiraj...
Vidi sve komentare