Sport

Komentari 132

Beusan: Pa dajte više te strane suce, dao bih obje ruke za njih

Beusan: Pa dajte više te strane suce, dao bih obje ruke za njih

Imamo Slovenca koji sudi na SP-u, imamo Talijana koji nam je isto blizu. Zamislite pod kojim će sad pritiskom biti sudac koji će suditi finale Kupa između Dinama i Hajduka, rekao je Mateo Beusan

Stipe Pletikosa i Mateo Beusan gostovali su u HRT-ovoj emisiji Stadion. Glavna tema bili su suci koji su u pet prvenstvenih i jednoj Kup utakmici imali čak 16 dvojbenih odluka! Na kraju, Beusan je zaključio da je vrijeme za - strane suce.

Počelo je s utakmicom Hajduka i Lokomotive na Poljudu (1-0).

Hajduk nije igrao lijepo, zabrinjava me igra veznog reda. To se vidjelo i protiv Lokomotive. Hajduk bi trebao igrati puno brže u tom međuprostoru između vezne linije i napada, rekao je Stipe Pletikosa.

- Lokomotiva ima problem strijelca, a sad je i u opasnoj zoni, u donjem dijelu tablice. Sad su 'lokosi' sigurno pod pritiskom - dodao je.

Došao je red na Matea Beusana, koji je imao dosta posla.

Prvo, poništeni gol Lokomotive na Poljudu i velika pogreška pomoćnog suca.

- Nema govora o zaleđu, ovo je pogreška koja je utjecala na konačan rezultat - rekao je Mateo Beusan.

Lokomotiva je drastično oštećena treću utakmicu zaredom.

Protiv Cibalije u Vinkovcima nije joj dosuđen čisti penal, Krstanović je na toj utakmici isključen bez razloga, a kod kuće protiv Osijeka također su 'lokosi' zakinuti za nedosuđeni penal. U Splitu im je poništen regularan gol. 

Da su ta dva penala dosuđena i da su ih igrači Lokomotive zabili, a gol protiv Hajduka priznat, situacija na ljestvici bila bi puno drugačija. Ovako su 'lokosi' u donjem domu ljestvice, na sedmom mjestu, a do mjesta koje vodi u 2. ligu dijeli ih tek šest bodova.

Ademi nije zaslužio crveni

Dinamo je slavio u Puli protiv Istre 4-0.

- Dinamo je pokazao kvalitetu, krenuo je vrlo ozbiljno od prve minute, tako se i postavio. Veseli i povratak Ante Ćorića - rekao je Pletikosa.

A onda se ubacio Mateo Beusan.

Radilo se o Ademiju koji je s trave imao duel s igračem Istre.

- Nije to bio klasičan udarac, nije situacija kao ona sa Soudanijem protiv Lokomotive. Ispravna je odluka suca Križarića koji je Ademiju dao žuti karton - rekao je Beusan.

Najviše grešaka na utakmici Dinamo - Rijeka

Dinamo je pobijedio Rijeku 3-0 u polufinalu Kupa. Ali nije moglo bez sudačkih repova. U ovoj utakmici bilo je čak sedam spornih situacija, među njima i nevjerojatna odluka Zebeca da Acostyju da žuti karton za simuliranje.

No krenimo redom. Prvo zaleđe Hebera. Koje to nije bilo.

- Heber nije u zaleđu, pomoćnik je malo zakasnio. Teška je to situacija, ali ako nisi siguran, pusti napadača neka zabije. No suci sve više imaju straha u ovakvim situacijama - dodao je Mateo Beusan.

Dinamo je trebao imati penal

Dinamo je trebao dobiti penal nakon što je Bradarić, koji je već imao žuti karton, igrao rukom u šesnaestercu.

- To je penal i drugi žuti karton - rekao je Beusan.

Bradarić je dobio drugi žuti, ali nešto kasnije.

I to neopravdano, nakon duela s Dinamovim Perićem.

- Ovo nije za žuti karton, pa Bradarić tu ide na loptu špicom, to nema veze s isključenjem - rekao je Beusan, a s njim se složio i Stipe Pletikosa.

Beusan: Ovo mi je neshvatljivo...

Najveća pogreška na utakmici Dinamo - Rijeka bila je žuti Acostyju za simuliranje.

POGLEDAJTE TU SITUACIJU OVDJE

Rijekinog napadača s leđa je gurnuo Stojanovića,  a Mario Zebec je igraču Rijeke pokazao žuti karton za simuliranje! Nevjerojatno, neshvatljivo...

'Vrijeme je za strane suce'

- Ovo je najspornija situacija. Neshvatljivo mi je kako ovdje sudac vidi simuliranje, a trebao je biti slobodan udarac van 16 metara i drugi žuti za Stojanovića - rekao je Beusan i komentirao sve češći prijedlog za strane suce u HNL-u.

- Zadnja dva, tri kola imamo stvarno dosta pogrešaka. Ne kažem da je neki klub favoriziran, nitko nije zadovoljan. Sve te greške trebale su biti eliminirane zadnjim seminarom prije Kupa... Je li vrijeme za stranca? Ako znamo da su Francuzi i Švicarci potpisali sporazum o ramjeni sudaca, ako znamo da naš sudac ide u Saudijsku Arabiju... Samo da skinemo odgovornost sa suca koji će suditi finale ja bih pozvao stranog suca. Ma dao bih obje ruke da dođe suditi finale. Imamo Slovenca koji će suditi na SP-u, imamo Talijane tu u najbližem susjedstvu... - dodao je Beusan.
 

 

Najčitaniji članci