To je to što me zanima!

Sobin donio Splitu regionalnu ligu: Neka sam isti ko stari moj

Vujčić je ljetos napravio pospremanje, od svlačionice do vodstva kluba, te zajedno s predsjednikom Ilijom Naletilićem i trenerom Nikolom Bavčevićem posložio temelje
Vidi originalni članak

Košarka se vratila u Split, Split u regionalnu ligu, a gledatelji na Gripe, koje su odzvanjale od pljeska i pjesme nakon pobjede nad Zagrebom. Slavila se pobjeda i plasman u ABA ligu, ali i junak pobjede Josip Sobin, koji je upisao rekordnu validaciju od 54 boda.

Za 26 minuta centar žutih upisao je 32 koša uz stopostotan šut 15/15, te po 5 asistencija i ukradenih lopti i 2 blokade. I još je stigao pospremiti najperspektivnijeg juniora Europe Darija Šarića u džep. Dovoljno je bilo vidjeti ozareno lice njegova oca, klupske legende Gorana, dok je primao čestitke, da bi shvatili koliko je Josip dobro odigrao.

- Više mi ne smetaju usporedbe s ocem kao prije – kazao je centar žutih, koji je dugo tražio svoj put.

- Kad su me poslali na posudbi u Trogir nisam se predavao, radio sam s trenerom Kurtovićem i putovao kod našeg stručnjaka za pripremu Donadića na dodatne treninge na Gripe i trud se na kraju isplatio. Sada možemo igrati opušteno do kraja, u polufinalu nas najvjerojatnije čeka ogled s Cedevitom bez opterećenja.

Nadareni centar pokazao je da je već sada spreman i za veće izazove, no hoće li ostati u Splitu ili otići u neku veću sredinu, još uvijek ne zna.

- Vidjet ćemo nakon sezone, pustite nas da odradimo posao do kraja, zaključio je mladi centar, koji je procvjetao, baš kao i klub, povratkom Nikole Vujčića.

Vujčić je ljetos napravio veliko pospremanje, od svlačionice do vodstva kluba, te zajedno s predsjednikom Ilijom Naletilićem i trenerom Nikolom Bavčevićem posložio temelje za budućnost. Kreditom su podmirili goruće probleme i dugove, sredili stanje u omladinskom pogonu i prvoj momčadi i rezultat nije izostao.

- U ovoj sezoni neporaženi smo na Gripama, na kojima su padali Zadar, Cedevita, Zagreb..., nadamo se da će u utorak pasti i Cibona – kaže Vujčić i dodaje

- Ako nam pomognu grad i sponzori, možemo mi i puno više od ovoga. Treba nam još sezona - dvije strpljenja, da stasaju naši mladi igrači, biseri koji garantiraju da ni trofeji više neće zaobilaziti Gripe – tvrdi sportski direktor, koji će uskoro u igračku mirovinu.

Nadarenih košarkaša na Gripama ima jako puno, desetak reprezentativaca u svim kategorijama potvrda su da suradnja ''Akademije Vujčić'' i kluba već daje prve rezultate.

- Nećemo srljati i ponavljati greške iz prošlosti, nećemo kupovati strance i bacati novac. Priliku će dobivati naši mladi igrači, koji će stasati uz nešto starije, kao ove sezone, uz Grgurevića, Subotića, Mimicu..

Ono što je možda i važnije od rezultata, je sjajna atmosfera u klubu i svlačionici, kakva u zadnjem desetljeću nije vladala, te povratak gledatelja na Gripe. U prosjeku utakmice Splita u Ligi za prvaka gleda oko 2.000 navijača, što nije zanemariva brojka. 

Novi zaokret u marketinškom pristupu garantira da bi se već u utorak protiv Cibone, te kasnije u doigravanju, trebala tražiti ulaznica više. Košarka se definitivno vratila na Gripe, sad su na potezu čelnici grada i sponzori da podrže ovaj hvale vrijedan projekt.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Say_No_to_Ero 04.05.2012.

    JU-GO-PLASTIKA, JU-GO-PLASTIKA !

  • cunyzg 04.05.2012.

    Svaka čast Splićani ovaj klub i grad su to definitivno zaslužili.....još da se i Zadar plasira pa da se liga ima smisla zvat jadranska liga.

  • žac 1992 04.05.2012.

    Svaka čast,ovo je velika stvar za hrvatsku košarku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare