Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sobin donio Splitu regionalnu ligu: Neka sam isti ko stari moj

Sobin donio Splitu regionalnu ligu: Neka sam isti ko stari moj
5

Vujčić je ljetos napravio pospremanje, od svlačionice do vodstva kluba, te zajedno s predsjednikom Ilijom Naletilićem i trenerom Nikolom Bavčevićem posložio temelje

VIDEO

Košarka se vratila u Split, Split u regionalnu ligu, a gledatelji na Gripe, koje su odzvanjale od pljeska i pjesme nakon pobjede nad Zagrebom. Slavila se pobjeda i plasman u ABA ligu, ali i junak pobjede Josip Sobin, koji je upisao rekordnu validaciju od 54 boda.

Za 26 minuta centar žutih upisao je 32 koša uz stopostotan šut 15/15, te po 5 asistencija i ukradenih lopti i 2 blokade. I još je stigao pospremiti najperspektivnijeg juniora Europe Darija Šarića u džep. Dovoljno je bilo vidjeti ozareno lice njegova oca, klupske legende Gorana, dok je primao čestitke, da bi shvatili koliko je Josip dobro odigrao.

- Više mi ne smetaju usporedbe s ocem kao prije – kazao je centar žutih, koji je dugo tražio svoj put.

- Kad su me poslali na posudbi u Trogir nisam se predavao, radio sam s trenerom Kurtovićem i putovao kod našeg stručnjaka za pripremu Donadića na dodatne treninge na Gripe i trud se na kraju isplatio. Sada možemo igrati opušteno do kraja, u polufinalu nas najvjerojatnije čeka ogled s Cedevitom bez opterećenja.

Nadareni centar pokazao je da je već sada spreman i za veće izazove, no hoće li ostati u Splitu ili otići u neku veću sredinu, još uvijek ne zna.

- Vidjet ćemo nakon sezone, pustite nas da odradimo posao do kraja, zaključio je mladi centar, koji je procvjetao, baš kao i klub, povratkom Nikole Vujčića.

Vujčić je ljetos napravio veliko pospremanje, od svlačionice do vodstva kluba, te zajedno s predsjednikom Ilijom Naletilićem i trenerom Nikolom Bavčevićem posložio temelje za budućnost. Kreditom su podmirili goruće probleme i dugove, sredili stanje u omladinskom pogonu i prvoj momčadi i rezultat nije izostao.

- U ovoj sezoni neporaženi smo na Gripama, na kojima su padali Zadar, Cedevita, Zagreb..., nadamo se da će u utorak pasti i Cibona – kaže Vujčić i dodaje

- Ako nam pomognu grad i sponzori, možemo mi i puno više od ovoga. Treba nam još sezona - dvije strpljenja, da stasaju naši mladi igrači, biseri koji garantiraju da ni trofeji više neće zaobilaziti Gripe – tvrdi sportski direktor, koji će uskoro u igračku mirovinu.

Nadarenih košarkaša na Gripama ima jako puno, desetak reprezentativaca u svim kategorijama potvrda su da suradnja ''Akademije Vujčić'' i kluba već daje prve rezultate.

- Nećemo srljati i ponavljati greške iz prošlosti, nećemo kupovati strance i bacati novac. Priliku će dobivati naši mladi igrači, koji će stasati uz nešto starije, kao ove sezone, uz Grgurevića, Subotića, Mimicu..

Ono što je možda i važnije od rezultata, je sjajna atmosfera u klubu i svlačionici, kakva u zadnjem desetljeću nije vladala, te povratak gledatelja na Gripe. U prosjeku utakmice Splita u Ligi za prvaka gleda oko 2.000 navijača, što nije zanemariva brojka. 

Novi zaokret u marketinškom pristupu garantira da bi se već u utorak protiv Cibone, te kasnije u doigravanju, trebala tražiti ulaznica više. Košarka se definitivno vratila na Gripe, sad su na potezu čelnici grada i sponzori da podrže ovaj hvale vrijedan projekt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču