To je to što me zanima!

Košarkaški spektakl na Novu godinu: Bogdanović na Šarića!

Bojan Bogdanović je u prve tri utakmice sezone na prosjeku od 15,7 koševa, dok je Dario Šarić odigrao tek jednu utakmicu (skupio manje od 15 minuta) jer se vraća od ozljede kvadricepsa...
Vidi originalni članak

Nova sezona NBA lige krenula je prije 10-ak dana, a hrvatske ljubitelje američke košarke već na Novu godinu čeka pravi spektakl. Utah Jazz dočekuje Phoenix Sunse, Bojan Bogdanović će u prvom međusobnom dvoboju sezone dočekati Darija Šarića. Dvoboj će se odigrati u Vivint Smart Home Areni u Salt Lake Cityju, a početak je zakazan za 3 sata ujutro (po hrvatskom vremenu) uz izravan prijenos na ArenaSport.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obje momčadi ove sezone imaju identičan cilj, žele dohvatiti playoff, Sunsi su trenutačno na omjeru 3-1, dok se Utah Jazz drži na 2-1. No, dok je Phoenix bolje otvorio sezonu, Bojan Bogdanović je u uvodnom dijelu sezone nešto bolji od Darija Šarića. Koji je, pak, bio i ozlijeđen, pa za svoju momčad nastupio samo u posljednjem dvoboju.

Bojan Bogdanović u prve tri utakmice sezone (pobjede nad Portlandom i Oklahomom, poraz od Minnesote) u prosjeku bilježi 15,7 poena (uz slabih 34% šuta, ali odličnih 40% za tri poena), 3,5 skoka i 1,4 asistenciju po utakmici. U pobjedama svoje momčadi zabijao je 15 (Portlandu) i 23 (Oklahoma) poena, dok je u porazu od Timberwolvesa ostao na 9 koševa.

Dario Šarić za sada ima tek jedan nastup, u iznenađujuće velikoj pobjedi (25 razlike) nad New Orleans Pelicansima odigrao je 15 minuta, zabio 10 koševa (šut 75%, za tricu 66,7%) uz četiri skoka i jedan asist. No, vrijednost Darija Šarića će s vremenom rasti u Phoenixu, pa će hrvatski košarkaš u nastavku sezone imati puno bolje brojke. 

A zašto uopće biti budan i pratiti dvoboj dva najbolja hrvatska košarkaša? Uz dve vedete naše košarke, gledati NBA lige moći će uživati i u predstavama velikih NBA zvijezda poput Chrisa Paula, Devina Bookera ili Deandrea Aytona (Phoenix) s jedne, ali i Donovana Mitchella, Rudyja Goberta, Mike Conleyja ili Joea Inglesa (Utah) s druge strane. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 01.01.2021.

    Idem spati, oboje su loši, doduše Šarićev Phoenix će pobijediti...

  • lajh1985 31.12.2020.

    nece se bas naigrat sa obzirom da saric i kad igra odigra par minuta :)

  • potparol .at.fr 31.12.2020.

    Nisi bolji ako das vise koseva, nego imas bolji prosjek suta. Nadam se da ce Jazzeri veceras napokon odigrati pravu utakmicu i preskočiti Sunse.

Komentiraj...
Vidi sve komentare