To je to što me zanima!

Kostelić ušao u TOP 10 na utrci kod Normandije: 'Bilo je ludo!'

Legendarni hrvatski skijaš već se susreo s brojnim izazovima na moru, a Ivica Kostelić uspješno je završio “Normandy Channel Race”, a dvojac Axel Trehin i Frederic Denis postavili su novi rekord utrke
Vidi originalni članak

Prvi brod koji je pod hrvatskom zastavom bio na na regati klase 40 na nemirnim vodama La Manchea je - Ivica Kostelić! Na početku je Kostelić imao problema. 

AJMO, PROFESORE Prvi Hrvat na utrci: Ivicu čeka tisuću milja puta uz jake struje

- Pet minuta prije starta imali smo pegulu, puknula nam je košuljica na podigaču trinkete pa smo morali neplanirano startati s flokom. No to se pokazalo dosta dobro jer smo unatoč lošem startu (bili smo predzadnji) brzo nadoknadili zaostatak i probili se na 10. poziciju. Oznaku St Marcouf, na 36 milja od starta, prošli smo kao 11. - rekao je Ivica.

No, to ih nije smelo u nastavku, a kako ističe Ivica, bilo je tu svega. 

- Kakva luda regata! 1000 milja za 5 dana 1 sat i 27 minuta, prosječno 200 milja dnevno. Zvijezde su nam se ovaj put posložile: od 1000 milja jedrili smo tek 10-ak milja uz vjetar, sve ostalo u bok i niz vjetar i bilo je top. Postavljen je novi rekord regate (brod "Project Rescue Ocean" , Trehin/Denis) 4 dana i 17 sati. Hvala mojem co-skipperu Calliste Antoineu, bez njegovog iskustva ovaj rezultat ne bi bio moguć. Umorni smo, ali zadovoljni. Izborili smo svoje mjesto među velikim dečkima - istaknuo je Kostelić.

TUŽNA GIPSOVA PRIČA Kockao je da pomogne Janici i Ivici, spavao u šatoru, a sad je osuđen na mizernu mirovinu...

Spomenuti dvojac Axel Trehin i Frederic Denis postavili su rekord utrke koju su završili za četiri dana, 17 sati i 49 minuta.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Pravednik_1960 05.06.2021.

    Super rezultat, svaka čast na uspjehu ...

  • činjenićar 05.06.2021.

    Asketa

  • Slajzerizer 05.06.2021.

    Pa kakvi su onda ostali ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare