To je to što me zanima!

Kovačević otkrio: Teklić je bio bolestan pola tjedna. Jakirović: Najbolje je kad ovisiš o sebi...

Varaždin je bio bolji u sva četiri momenta nogometne igre. Bili su čvršći, agresivniji, a mi smo imali problema s njihovim posjedom, priznao je trener Rijeke nakon poraza u Varaždinu
Vidi originalni članak

Nakon tri uzastopna poraza, nogometaši Varaždina sada su vezali dvije pobjede. Ova druga naročito je slatka jer je stigla protiv Rijeke (2-0).

- Presretni smo. Trebalo nam je takva pobjeda. Znao sam da moji igrači to posjeduju. Ipak, smo pobijedili momčad koja je osvojila najviše bodova u proljeće, a to nije mala stvar - rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Imali smo mnogo problema tijekom tjedna. Mnogo ozlijeđenih igrača, Teklić je pola tjedna bio bolestan, no moji igrači su pokazali iznimnu snagu i karakter. Mladi Niko Domjanić je pokazao da imamo centarfora koji može glavom sjajno zabiti, kasnije još ljepši gol Teklića. Najviše me raduje što je priliku je dobio i maleni Vito Težak iz naše škole nogometa - dodao je Kovačević.

Njegov kolega Sergej Jakirović čestitao je Varaždincima na pobjedi.

- Varaždin je bio bolji u sva četiri momenta nogometne igre. Bili su čvršći, agresivniji, a mi smo imali problema s njihovim posjedom. Prvim poluvremenom sam bio zadovoljan jer smo kontrolirali igru iako je Varaždin bio opasan iz kontri i polukontri. Skupo nas je koštao loš ulazak u drugi dio. Kasnije smo pokušali s izmjenama, ali jednostavno nije išlo. Nismo bili na prvoligaškoj razini da bismo pobijedili sjajnu momčad kao što je Varaždin - rekao je Jakirović čija se momčad i dalje nalazi na trećem mjestu lige s 48 osvojenih bodova.

 

- Svi se bore za svoje ciljeve. Prvo je cilj bio stabilizirati se i izboriti ostanak. Došli smo do trećeg mjesta. Najbolje je kad imaš sve u svojim rukama i ovisiš isključivo o sebi, a mi bez obzira na raspored, Dinamo kući i Osijek vani, ovisimo o sebi - dodao je Jakirović.

Tri boda manje od Riječana imaju Varaždinci na šestom mjestu, a isti broj bodova ima i petoplasirana Istra 1961. Četvrtoplasirani Osijek ima 46 bodova, odnosno dva boda manje od Rijeke te bod više od Varaždina i Istre 1961.

- Imamo još dva kola. Ne opterećujemo se borbom za Europu. Svaki bod je važan, no mi imamo sjajnu sezonu i sve ćemo napraviti da maksimalno dobro odigramo u sljedećoj utakmici protiv Gorice - zaključio je Kovačević.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare