To je to što me zanima!

Kovačić Chelseajev igrač sezone!

Koliko to, zapravo, nije uopće mala stvar, pokazuje i lista igrača koji su osvajali ovu nagradu poput Ruuda Gullita, Gianfranca Zole, Johna Terryja, Franka Lamparda, Petra Čecha, Didiera Drogbe ili Edena Hazarda čiji je Kova postao nasljednik
Vidi originalni članak

Za Chelseajeve navijače nije bilo dileme. Mateo Kovačić najbolji je igrač kluba u sezoni 2019./2020.!

POGLEDAJTE VIDEO: Kovačić tehnicira s loptom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lijepo i, svakako, poticajno priznanje za hrvatskog reprezentativca koji je u zadnjih 12 mjeseci odigrao nekoliko impresivnih utakmica, ali i konstantno igrao na visokoj razini, što je prepoznao i navijački puk londonskog kluba.

- Sezonu je započeo u dobroj formi, a čak i kad ga je Lampard ostavljao na klupi i kad bi ulazio u igru, davao bi veliki impuls momčadi - započinje službeno objašnjenje ovog izbora.

- Kad je stigao zimski dio sezone, postalo je jasno koliko je Kovačić važan za našu momčad. Preciznim dodavanjima, čitanjem igre i strašnim presingom diktirao je tempo utakmica, a brzi prijenos lopte prema napadačima inicirao je brojne ubojite napade.

U DOBROM DRUŠTVU LeBron Modrić, Mateo Kovačić i Marin Čilić - ljetni gušti u Zadru

Statistički, barem ono što svi primarno gledaju, a to su golovi i asistencije, Kovačić nije bio pri vrhu u momčadi s dva gola i tri asistencije u 47 nastupa (samo dvojica imala više), no njegova uloga u sredini terena Lampardu je postala teško zamjenjiva.

- Začepio je usta svim kritičarima nakon prve sezone u Engleskoj i samo su Willian i Mount kreirali više šansi od Kovačića. Briljirao je protiv Tottenhama i Liverpoola i njegove sjajne igre pomogle su nam da završimo sezonu u četiri najbolje momčadi na tablici - završavaju pohvale za Kovačića.

Koliko to, zapravo, nije uopće mala stvar, pokazuje i lista igrača koji su osvajali ovu nagradu poput Ruuda Gullita, Gianfranca Zole, Johna Terryja, Franka Lamparda, Petra Čecha, Didiera Drogbe ili Edena Hazarda čiji je Kova postao nasljednik. Zadnjih godina navijači su birali i Kantea, Matu, Williana...

Jedino što neće poput nabrojanih svoju nagradu preuzeti na tradicionalnoj večeri, no teško da će mu to smetati. Chelsea je Realu platio 45 milijuna eura prošlog ljeta i apsolutno pogodio. A Real... Zidane bi vrlo vjerojatno sada htio nekoga poput Kove...

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 26.08.2020.

    Zakon,žal mi je jedino kaj nije više u Realu...

  • Dangerous_Russ 26.08.2020.

    Koji navijači..one babe od 80?

  • OS98netko 25.08.2020.

    katasrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare