To je to što me zanima!

Kovačiću trofej Nada godine: Liga prvaka je bila uživancija

Mladi igrač Dinama Mateo Kovačić (17) u izboru Večernjeg lista za Nadu godine uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto ispred Hajdukovca Ante Vukušića i suigrača Šituma
Vidi originalni članak

Mateo Kovačić zaslužio je trofej Nada godine po izboru Večernjeg lista. Lijepa vijest zatekla je mladog igrača Dinama koji je ugodno iznenađen.

– Ovo je, nakon priznanja navijača Uvijek vjerni, moj drugi seniorski pojedinačni trofej. Izuzetno sam ponosan i bit će mi čast primiti Večernjakovu nagradu – kazao je Mateo Kovačić, koji se spremao na put u Linz, gdje će s roditeljima dočekati Novu godinu.

Priznanje je to koje je Kovačiću stiglo na kraju sjajne godine, u kojoj je briljirao u dresu 'modrih' nosio kapetansku vrpcu, ali i nastupio u Ligi prvaka, igrajući poput velikana iz Madrida, ali i Lyona i Ajaxa.

– Liga prvaka za mene je bila neprocjenjivo iskustvo, baš uživancija, iako Dinamo nije osvojio nijedan bod. Bio mi je gušt igrati protiv takvih velikana, a posebno mi se urezala u pamćenje prva utakmica s Realom. Bila je sjajna – dodao je Kovačić.

U Ligi prvaka nastupio je u svih šest utakmica grupne faze, ukupno 413 minuta, a postigao je i prvijenac, protiv Lyona u Zagrebu.

– Osim te s Realom, za mene je bio poseban doživljaj osjetiti atmosferu na utakmici protiv Malmöa u Zagrebu. Odigrao sam samo tri minute, ali pamtit ću ih cijeli život jer to je bila naša najbolja utakmica ove godine – zaključio je.

Nada godine prema izboru Večernjeg lista:

  1. 1. Mateo Kovačić (Dinamo) 54
  2. Ante Vukušić (Hajduk) 36
  3. Mario Šitum (Dinamo) 17
  4. Ivan Lendrić (Hajduk) 15
  5. Mateo Pavlović (Zagreb) 11

Idi na 24sata

Komentari 22

  • biberrr 02.01.2012.

    Mateo jest nada,ali u LP ne bi smjeli igrati juniori,zato Dinamo nije bio ni blizu bodu. Po meni je Vukušić trenutno puno bolji igrač,a Mateo bi mogao biti veliki igrač za koju godinu.

  • Ilirac 01.01.2012.

    Liga prvaka mu je bila uživancija,,,nama nije,,,kako je i mogla biti sa po 6-7 golova u mreži modrih na svakoj utakmici:))

  • dario_blue17 01.01.2012.

    ako ne potone ko badelj pred njim je velika budučnost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare