Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kovačiću trofej Nada godine: Liga prvaka je bila uživancija

Kovačiću trofej Nada godine: Liga prvaka je bila uživancija
1

Mladi igrač Dinama Mateo Kovačić (17) u izboru Večernjeg lista za Nadu godine uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto ispred Hajdukovca Ante Vukušića i suigrača Šituma

VIDEO

Mateo Kovačić zaslužio je trofej Nada godine po izboru Večernjeg lista. Lijepa vijest zatekla je mladog igrača Dinama koji je ugodno iznenađen.

– Ovo je, nakon priznanja navijača Uvijek vjerni, moj drugi seniorski pojedinačni trofej. Izuzetno sam ponosan i bit će mi čast primiti Večernjakovu nagradu – kazao je Mateo Kovačić, koji se spremao na put u Linz, gdje će s roditeljima dočekati Novu godinu.

Priznanje je to koje je Kovačiću stiglo na kraju sjajne godine, u kojoj je briljirao u dresu 'modrih' nosio kapetansku vrpcu, ali i nastupio u Ligi prvaka, igrajući poput velikana iz Madrida, ali i Lyona i Ajaxa.

– Liga prvaka za mene je bila neprocjenjivo iskustvo, baš uživancija, iako Dinamo nije osvojio nijedan bod. Bio mi je gušt igrati protiv takvih velikana, a posebno mi se urezala u pamćenje prva utakmica s Realom. Bila je sjajna – dodao je Kovačić.

U Ligi prvaka nastupio je u svih šest utakmica grupne faze, ukupno 413 minuta, a postigao je i prvijenac, protiv Lyona u Zagrebu.

– Osim te s Realom, za mene je bio poseban doživljaj osjetiti atmosferu na utakmici protiv Malmöa u Zagrebu. Odigrao sam samo tri minute, ali pamtit ću ih cijeli život jer to je bila naša najbolja utakmica ove godine – zaključio je.

Nada godine prema izboru Večernjeg lista:

  1. 1. Mateo Kovačić (Dinamo) 54
  2. Ante Vukušić (Hajduk) 36
  3. Mario Šitum (Dinamo) 17
  4. Ivan Lendrić (Hajduk) 15
  5. Mateo Pavlović (Zagreb) 11

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu