Sport

Komentari 22

Kovačiću trofej Nada godine: Liga prvaka je bila uživancija

Kovačiću trofej Nada godine: Liga prvaka je bila uživancija

Mladi igrač Dinama Mateo Kovačić (17) u izboru Večernjeg lista za Nadu godine uvjerljivo je zauzeo prvo mjesto ispred Hajdukovca Ante Vukušića i suigrača Šituma

Mateo Kovačić zaslužio je trofej Nada godine po izboru Večernjeg lista. Lijepa vijest zatekla je mladog igrača Dinama koji je ugodno iznenađen.

– Ovo je, nakon priznanja navijača Uvijek vjerni, moj drugi seniorski pojedinačni trofej. Izuzetno sam ponosan i bit će mi čast primiti Večernjakovu nagradu – kazao je Mateo Kovačić, koji se spremao na put u Linz, gdje će s roditeljima dočekati Novu godinu.

Priznanje je to koje je Kovačiću stiglo na kraju sjajne godine, u kojoj je briljirao u dresu 'modrih' nosio kapetansku vrpcu, ali i nastupio u Ligi prvaka, igrajući poput velikana iz Madrida, ali i Lyona i Ajaxa.

– Liga prvaka za mene je bila neprocjenjivo iskustvo, baš uživancija, iako Dinamo nije osvojio nijedan bod. Bio mi je gušt igrati protiv takvih velikana, a posebno mi se urezala u pamćenje prva utakmica s Realom. Bila je sjajna – dodao je Kovačić.

U Ligi prvaka nastupio je u svih šest utakmica grupne faze, ukupno 413 minuta, a postigao je i prvijenac, protiv Lyona u Zagrebu.

– Osim te s Realom, za mene je bio poseban doživljaj osjetiti atmosferu na utakmici protiv Malmöa u Zagrebu. Odigrao sam samo tri minute, ali pamtit ću ih cijeli život jer to je bila naša najbolja utakmica ove godine – zaključio je.

Nada godine prema izboru Večernjeg lista:

Najčitaniji članci