To je to što me zanima!

Kraj jedne ere: Nakon 16 godina u osmini finala LP neće zaigrati Cristiano Ronaldo i Lionel Messi

Još tamo 2005. godine su dva 'klinca', Lionel Messi u Barceloni i Cristiano Ronaldo u Manchester Unitedu posljednji put ispali u osmini finala Lige prvaka. Tad su 'krvnici' bili Chelsea i Milan, a sad PSG i Porto
Vidi originalni članak

Dugih 16 godina gledali smo dva najveća nogometaša današnjice, Cristiana Ronalda (36) i Lionela Messija (33) u barem četvrtfinalu najprestižnijeg europskog natjecanja, ali danas je prekinuta i ta tradicija. Nakon što je jučer Juventus neočekivano ispao od Porta, sad je i francuski PSG izbacio Barcelonu kao prva prepreka u drugoj fazi Lige prvaka.

KIKS PORTUGALCA Ronalda prozvali za ispadanje Juvea. Capello: Neoprostivo! Pirlo: Stvarno se rijetko viđa...

Iako više nisu u najboljim igračkim godinama, ipak su to još uvijek - Ronaldo i Messi. Njihova će imena zauvijek imati neku težinu, a bit će pomalo i čudno vidjeti to elitno natjecanje bez spomenutog dvojca. Prvi put nakon 16 godina, nakon vremena kad su još bili klinci i tek su kretali u visine gdje su danas.

Messi doduše tad nije ni zaigrao protiv Chelseaja, a engleska je momčad nakon poraza od 2-1 na Nou Campu na Stamford Bridgeu slavila 4-2 i tako osigurala plasman u osminu finala. S druge strane, Cristiano Ronaldo je igrao protiv Milana, a talijanska je momčad protiv 'crvenih vragova' slavila s dva puta po 1-0.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

MESSI PROMAŠIO PENAL Ništa od čuda: Barcelona se ispromašivala, PSG u 1/4 finala!

Stižu neki 'novi klinci' poput Kyliana Mbappéa (22) koji je imao mnogo utjecaja na ovosezonsko Barcelonino ispadanje te Erlinga Brauta Haalanda (20) iz Borussije Dortmund koji će kad tad završiti u klubu iz samog vrha europskog nogometa. 

Dok je Cristiano Ronaldo sve dalje od moguće nove titule u Ligi prvaka te mu na ljeto sljedeće godine završava ugovor s Juventusom, Messi ima ugovor s Barcelonom do lipnja. Pitanje je hoće li ga produžiti ili će se pridružiti toliko spominjanom Manchester Cityju pa krenuti u još jedan pohod na 'klempavi' trofej. A i dvije je godine mlađi od Portugalca pa još ima malo vremena.

Jedno je sigurno, dva velikana još uvijek mogu zabljesnuti i odigrati u svom stilu, ali njihovo vrijeme polako prolazi... A Dinamo tek treba igrati protiv Tottenhama pa je, bar vremenski, duže 'preživio' u Europi od velikog dvojca.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Marijan_Matijević 11.03.2021.

    Osminu finala su igrali. Četvrtfinale neće vidjeti. Jel tako?

  • HatersGonnaHate 11.03.2021.

    odlično, već ste mi do*izdili sa 20 članaka dnevno o Messiu i Ronaldu kao da se radi o tenisu a ne momčadskom sportu

  • mmirka 11.03.2021.

    Tudor nije od Hajduka napravio Juventus, ali je od Juventusa napravio Hajduk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare