Sport

Komentari 105

Ronalda prozvali za ispadanje Juvea. Capello: Neoprostivo! Pirlo: Stvarno se rijetko viđa...

Ronalda prozvali za ispadanje Juvea. Capello: Neoprostivo! Pirlo: Stvarno se rijetko viđa...

Ne znam što se dogodilo. Zna se tko kod nas ide u živi zid i nikad ranije se ovakva situacija nije dogodila, nikad nisu okrenuli leđa. Ne mislim da su se prepali lopte, komentirao je Pirlo situaciju koja je Juve koštala ispadanja

Odlazak iz Real Madrida u Juventus, iz perspektive Lige prvaka, za Cristiana Ronalda zasad je ispao - potpuni promašaj. Nakon silnih rekorda i titula s Madriđanima Portugalac s Talijanima u tri sezone nije prošao ni četvrtfinale Lige prvaka.

Najnoviji udarac doživjeli su u utorak, Porto ih je zbog gola više u gostima izbacio već u osmini finala. A kako se u porazu, ovom slučaju konačnom, uvijek traže krivci, jednog od glavnih našli su upravo u Ronaldu.

Naime, golu koji je Portu donio prolazak, onaj Sergija Oliveire u 115. minuti iz slobodnog udarca, za Fabija Capella kumovao je upravo Ronaldo koji je u živom zidu, koji se raspao na sve strane, okrenuo leđa.

- To je neoprostiva pogreška. Ja sam za živi zid uvijek birao igrače koji se ne boje lopte. Ne smiješ se okrenuti u živom zidu, to se nikad ne radi - rekao je bivši talijanski izbornik za Sky.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v FC Porto

I Andrea Pirlo je bio na tom tragu, no bez teških epiteta...

- Ne znam što se dogodilo. Zna se tko kod nas ide u živi zid i nikad ranije se ovakva situacija nije dogodila, nikad nisu okrenuli leđa. Ne mislim da su se prepali lopte, više mi se čini da su mislili kako je predaleko da bi se ugrozio gol. Bila je to pogreška kakva se rijetko viđa - rekao je Juveov trener pa sumirao sve:

- Kad napravite četiri velike pogreške u dvije utakmice, najčešće ispadate iz natjecanja. Sigurno će nam trebati nekoliko dana da dođemo sebi nakon ovog. Moramo što prije shvatiti da je tek ožujak i da još stignemo spasiti sezonu u talijanskom prvenstvu. 

Champions League - Round of 16 Second Leg - Juventus v FC Porto

Upravo je to jedina šansa Pirlu da spasi svoju poziciju, a bit će teško izvediva budući da Inter ne staje...

- Ja sam trener Juventusa, imamo višegodišnji projekt i nisam zabrinut za svoju poziciju. Situaciju u Ligi prvaka ne možemo više promijeniti, ali u talijanskoj ligi možemo. 

Najčitaniji članci