Obavijesti

Sport

Komentari 198

Ništa od čuda: Barcelona se ispromašivala, PSG u 1/4 finala!

Ništa od čuda: Barcelona se ispromašivala, PSG u 1/4 finala!
5

PSG je remizirao s Barcelonom (1-1) u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka te tako s ukupnih 5-2 prošao u četvrtfinale! Zabili su Mbappe i Messi, a Argentinac je uz to promašio i penal...

Barcelona je na Parku prinčeva željela ponoviti čudo s Camp Noua iz ožujka 2017., kad su Katalonci protiv PSG-a napravili čudo i sa 6-1 prošli u četvrtfinale nadoknadivši poraz od 4-0 iz prve utakmice.

Tu su svoju namjeru jasno istaknuli stalnim pritiskom na zadnju obrambenu liniju francuskog prvaka koji je odlučio čekati svoje prilike iz kontranapada. No, takav pristup je otvorio Barceloni nekoliko izglednih situacija i čistih prilika za postizanje pogotka već u prvih 25 minuta utakmice. U promašajima je prednjačio Ousmane Dembele, čija su prva dva udarca bila premlaka, a onaj najkonkretniji iz 19. minute Keylor Navas je uspio sjajno obraniti.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

U 23. minuti se u ovoj utakmici iznimno ofenzivni Sergino Dest sjurio po desnoj strani u kazneni prostor domaće momčadi, odapeo, ali je njegov udarac završio na gredi.

I dok je sve upućivalo na to da će Barcelona doći do vodstva, lopta je završila u mreži gostujuće momčadi. U 29. minuti je francuski reprezentativac Clement Lenglet potpuno nepotrebno i neoprezno nagazio na nogu PSG-ova napadača Maura Icardija što je glavni sudac Anthony Taylor uz pomoć VAR-a okarakterizirao prekršajem za najstrožu kaznu. Kylian Mbappé je u 31. minuti namjestio loptu na bijelu točku i neobranjivo ju poslao u gornji desni kut poslavši Marc-Andrea ter Stegena u krivu stranu.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

Dembele se u 35. minuti prometnuo u Barceloninog "kralja promašaja", kad je još jednim nedovoljno preciznim udarcem dopustio Navasu da stekne epitet najboljeg igrača domaće momčadi.

No, ni sveprisutni kostarikanski čuvar mreže nije mogao obraniti Messijev udarac u 37. minuti. Barcelonin kapetan je sam primio loptu na tridesetak metara od gola, bez posebne pozornosti domaćih obrambenih igrača. Messi se gotovo došetao do 25 metara, a onda opalio svom snagom i "suhim listom" pogodio gornji desni kut PSG-ova gola, ostavivši Navasa gotovo bez prilike za reakciju.

No, u završnici prvog poluvremena Navas je vratio Messiju. Neoprezni Kurzawa je na rubu kaznenog prostora napravio nepotreban i neoprezan prekršaj na Antoineu Griezmannu, a sudac Taylor je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. VAR je potvrdio njegovu odluku, a Messi je namjestio loptu. Odlučio se za snažan udarac gotovo po sredini gola, ali Navas je krenuo u dobru stranu i nogom obranio Argentinčev pokušaj. Lopta se odbila u gredu i ostavila Barcelonu bez vodstva koje bi Katalonce dovelo na pola puta do željenog, čudesnog preokreta.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

Koliko su gosti bili nadmoćni u prvom dijelu i što su sve propustili najbolje je pokazala statistika udaraca: 16 ukupno, devet unutar okvira vrata, a samo je jedan završio u mreži.  

Imala je Barcelona svoje prilike i u drugom poluvremenu, ali su svi pokušaji Messija, Dembelea, Trincaa i Griezmanna završavali u obrambenom bloku ili izvan okvira.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

U završnici utakmice Kylian Mbappé je propustio okruniti prolaz PSG-a pobjedom i svojim petim pogotkom u ova dva dvoboja, ali je njegov udarac u situaciji "jedan na jedan" s ter Stegenom završio iznad grede.    

Prošlogodišnji finalist Lige prvaka će suparnika u četvrtfinalu doznati na ždrijebu u Nyonu 19. ožujka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Osmina finala Lige prvaka 21:00 , Park prinčeva, Pariz
PSG
Mbappe 30'
1 : 1
Barcelona
Messi 37'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj! Barcelona je ispala iz Lige prvaka. Prokockala je večeras svoje šanse, a imala ih je jako puno. Dembele je imao pet ogromnih prilika, Dest je pogodio prečku, Messi promašio penal, Busquets nije iskoristio dvije odlične prilike. I to je sve bilo u prvom poluvremenu u kojem je Barca propustila priliku za čudo.

PSG je u drugom dijelu umrtvio utakmicu i zasluženo prošao u četvrtfinale. 

85'

Još jedna šansa otišla je u bunar. Barcelona je opet odlično iskombinirala, lopta je došla do Griezmanna koji je bio na rubu šesnaesterca no pucao je preko gola.

79'

Sijevaju brojni ubačaji s lijeve i desne strane, ali Kimpembe i Marquinhos su u drugom dijelu koncentrirani i nijedna lopta ne prolazi. Sve se vrti oko Messija kojeg Parižani jednostavno ne mogu zaustaviti. Veliki Leo razigrava svoju momčad, ali novog gola nema.

Tri promjene napravio je Koeman. Ušli su Pjanić, Braithwaite i Moriba. Izašli su Pedri, Busquets i Dembele.

69'

Kakva obrana Keylora Navas! Prva šansa za Barcelonu u drugom dijelu je to bila, Dembele je ubacio na prvu stativu, Busquets je pucao, ali Navas je briljantno izvadio iz gola. Kostarikanac je večeras fantastičan...

68'

Pao je tempo, Barcelona se ispuhala u prvom dijelu i očito ispucala sve šanse. Katalonci nisu više tako agresivni, energični i opasni, a Parižani u takvoj situaciji bez problema odolijevaju.

Komentari 198