To je to što me zanima!

Kraj Lige prvaka kakvu znamo: Uefa potvrdila velike promjene

Najbolja četiri kluba iz španjolske, talijanske, njemačke i engleske lige idu izravno u Ligu prvaka, više nema termina od 20.45, a prvaci koji ispadnu u pretkolu nastavljaju borbu za Europsku ligu
Vidi originalni članak

Uefa je danas na sjednici Izvršnog odbora potvrdila promjene u Ligi prvaka koje kreću od 2018. godine. Engleska, španjolska, talijanska i njemačka liga u novom formatu imat će po četiri predstavnika u najjačem klupskom natjecanju.

Termin od 20.45 sati odlazi u povijest

Najbolje četiri momčadi iz tih liga dobit će izravni plasman u Ligu prvaka, a u povijest odlazi termin utakmica od 20.45 sati. Po novom igrat će se dvije utakmice utorkom i srijedom i to od 19 sati, a ostalih šest utakmica bit će na rasporedu od 21 sat.

Kako bi povećali gledanost, a i zaradili od televizijskih prava, prvaci klubova iz manjih zemalja će, ako ispadnu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nastaviti borbu za Europsku ligu u takozvanom "putu prvaka", bez ozbira u kojem pretkolu ispali.

Sve je jasnije kako se Uefa okrenula bogatim klubovima te želi od Lige prvaka stvoriti natjecanje samo za one s dubokim džepom. Ostali klubovi?

Za njih će Liga prvaka ostati tek san...

Idi na 24sata

Komentari 129

  • cupi cupi 10.12.2016.

    odlično tako i treba evo ove godine Dinamo je pokazao koliko je jak nisi od njih imao što vidjeti jadno žalosno sami sebe čuvaju nitko da ukliže borbenost nula bodova takvi tamo ne trebaju biti će bolje i kvalitetnije

  • Drž Nedaj 10.12.2016.

    Triba dignit lovu za bodove u Evropskoj ligi za 100% i sve pet

  • Cules 10.12.2016.

    puno ljudi pljuje po tome, ali kad bi mogli birat da gledaju utakmicu npr Barcelona-Ludogorec ili Barcelona-Arsenal koju bi rađe gledali?

Komentiraj...
Vidi sve komentare