To je to što me zanima!

Šok na otvaranju SP-a! 'Kraljice šoka' remizirale sa Senegalom

Bile su velike favoritkinje hrvatske rukometašice na otvaranju Svjetskog prvenstva u Švedskoj, ali reprezentativke Senegala pokazale su se kao 'tvrd orah' i uzele bod izabranicama Ivice Obrvana
Vidi originalni članak

Prije odlaska na Svjetsko prvenstvo su 'Kraljice šoka' postavile cilj plasmana u četvrtfinale, a odmah na startu velikog natjecanja u Švedskoj - šok! Remizirale su protiv reprezentacije Senegala (22-22) iako su gotovo cijelu utakmicu gubile.

Hrvatske rukometašice ušle su kao velike favoritkinje u utakmicu protiv Senegala, ali nisu dobro otvorile prvo poluvrijeme. Camara iz redova afričke reprezentacije zabila je četiri gola te obrana pod palicom Ivice Obrvana nije uspjela pronaći rješenje za raspucanu rukometašicu, a u 20 minuta su 'Kraljice šoka' zabile 'samo' šest golova.

IZVUKLI BOD Tina spašavala hrvatski brod: Razbijala nas cura s feredžom, a nek' naše još budu kraljice šoka

Grč s otvaranja utakmice nikako se ne 'gasi', a previše su probijanja zasad napravile hrvatske reprezentativke. Doungou Camara (28) zabila je šest golova do poluvremena, a nisu se dobro ni u obrani, ni u napadu snašle hrvatske reprezentativke. Promašena dva sedmerca, puno previše izgubljenih lopti u napadu rezultiralo je s 11-9 za Senegal na poluvremenu.

Golom Nikoline Zadravec otvorile su hrvatske reprezentativke drugo poluvrijeme i imale priliku za izjednačenje, ali Camara je podsjetila koliko joj je dobar dan s dva gola. Ali nije se ni nastavilo na našu stranu jer Senegalke ne da ne ispuštaju prednost, već u 43. minuti odlaze na nevjerojatnih +4 (17-13) kad je Obrvan pozvao timeout za spas utakmice. Mogao je to biti malo bolji motivacijski govor, ali ostavljamo to izborniku 'na dušu'.

U napadu je još nekako proradilo u nastavku, ali u obrani se ne mogu snaći 'kraljice šoka'. Kad god su zabile gol, imale su odgovor na to reprezentativke Senegala, a pogotovo raspoložena Camara koja je čudesno asistirala ako već nije zabijala. Tina Barišić bila je ta koja Hrvatsku drži u igri, a onda su se vratile 'kraljice šoka' četiri minute prije kraja i izjednačile na 21-21! Minutu prije kraja Obrvan je pozvao i zadnji timeout nakon što su Senegalke otišle na gol prednosti. Zabila je nakon toga kapetanica Ježić, gošće su promašile napad za pobjedu, a na kraju je sve završilo remijem.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • arow 02.12.2023.

    Obrvan nije za njih

  • Jim_my 02.12.2023.

    forsiranje ove gluposti "kraljice šoka"Bože, kakvi se sve degeni nazivaju novinarima

  • domo 01.12.2023.

    Iskreno totalno nezasluženo jer Senegalke su bile bolje 90 % tekme i svakako mogu žaliti što nisu zadržale koncentraciju još malo i pobijediti favorite. Ukoliko se sjetimo prvenstva prije 20 tak godina u Portugalu i poraza naše reprezentacije od ako se ne varam Argentine u prvom kolu te nakon čega smo osvojili to prvenstvo pobijedom protiv Njemačke uz nezaboravnu dramu polufinalne tekme protiv Španjolske svakako znamo da su čuda moguća, ali na žalost djevojke nisu kapacitet za to i to je surova stvarnost. Nekad je dovoljno sudjelovat i otići realno na neko prvenstvo bez očekivanja i svakako treba curama pružiti podršku i za to..

Komentiraj...
Vidi sve komentare