To je to što me zanima!

Krama o Luki, vaterpolu, ali i hrani: Ćevapi su najbolji u Hrvatskoj, a dobri su i u BiH

Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji, kaže Andrej
Vidi originalni članak

Napadač Hoffenheima Andrej Kramarić (32) dao je intervju za klupsku stranicu. Ubojiti strijelac govorio je o Hrvatskoj, Hrvatima, hrani, Luki Modriću (38), vaterpolskoj reprezentaciji...

POGLEDAJTE VIDEO: Ludnica u Rotterdamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hrvatska je obala prekrasna, voda čista, gradovi također lijepi. Nije ni čudo da je dio serije Igra prijestolja sniman u Hrvatskoj. To je najljepša država na svijetu.

Na konstataciju da u Hrvatskoj non-stop sja sunce, Kramarić je odgovorio:

- Bilo bi lijepo, ali nije istinito. Zimi zna biti kišovito i prohladno. Srećom, ne tako jako kao u Njemačkoj. Kada ljeti dođu turisti, moja država pokaže svoju najbolju stranu. Baš moraš imati peha da te zadesi loše vrijeme.

'Ćevapi nigdje nisu tako dobri'

- Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je u redu ne shvaćati sve preozbiljno. U Hrvatskoj nikada niste sami. Ljudi su prijateljski raspoloženi, uvijek postoji osjećaj zajednice. Ponekad se okupimo i na piću - kaže Krama pa dodaje:

- Otkad smo ušli u Europsku uniju, sve je malo organiziranije. Prije je to, u usporedbi s Njemačkom, bio drugi svijet. Sve je bilo opuštenije. Naravno, to ima pozitivne strane, ali i nekoliko negativnih. Poboljšali smo se u smislu da smo uveli više reda u svakodnevne živote.

Krama se dotaknuo i hrane.

- Ćevapčići nigdje nisu tako dobri, no jednako su ukusni u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji.

'Luka je najbolji'

Kramarić je potvrdio da je Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

- Nevjerojatno je što je Luka ostvario u proteklih 20 godina. S 38 godina je prvotimac Real Madrida. Nisam igrao s boljim nogometašem. Uspio je čak postati najbolji igrač svijeta 2018. godine, usred ere Cristiana Ronalda i Lionela Messija - dodao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije.

Riječ dvije rekao je i o vaterpolu.

- Naravno, nogomet je broj 1, ali tu su i rukomet te košarka. Rekao bih da vaterpolo dolazi nakon njih. Generalno smo veliki ljubitelji sporta. Čini se da svako dijete odrasta s loptom i da je talentirano u ovom ili onom sportu. Takav je stil života.

Kramarić ima 89 nastupa i 27 golova za Hrvatsku, s kojom je osvojio srebro i broncu na SP-ima 2018. i 2022. godine. 
U Hoffenheimu je sedam i pol godina te je njegova legenda s 268 utakmica, 123 gola i 51 asistencijom. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • LUKAM10 LEGENDA 18.01.2024.

    Dobar čovik

  • Hell_on_wheels 18.01.2024.

    Glupan

  • ignor 18.01.2024.

    Zato i igras u Njemackoj jer je kod nas sve lijepo

Komentiraj...
Vidi sve komentare