Obavijesti

Sport

Komentari 4

Krama o Luki, vaterpolu, ali i hrani: Ćevapi su najbolji u Hrvatskoj, a dobri su i u BiH

Krama o Luki, vaterpolu, ali i hrani: Ćevapi su najbolji u Hrvatskoj, a dobri su i u BiH

Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji, kaže Andrej

VIDEO

Napadač Hoffenheima Andrej Kramarić (32) dao je intervju za klupsku stranicu. Ubojiti strijelac govorio je o Hrvatskoj, Hrvatima, hrani, Luki Modriću (38), vaterpolskoj reprezentaciji...

POGLEDAJTE VIDEO: Ludnica u Rotterdamu

Pokretanje videa...

Ludnica u Rotterdamu! 'Vatreni' preokrenuli protiv Nizozemske, Dalić ubacio dva asa s klupe 00:31

- Hrvatska je obala prekrasna, voda čista, gradovi također lijepi. Nije ni čudo da je dio serije Igra prijestolja sniman u Hrvatskoj. To je najljepša država na svijetu.

Na konstataciju da u Hrvatskoj non-stop sja sunce, Kramarić je odgovorio:

- Bilo bi lijepo, ali nije istinito. Zimi zna biti kišovito i prohladno. Srećom, ne tako jako kao u Njemačkoj. Kada ljeti dođu turisti, moja država pokaže svoju najbolju stranu. Baš moraš imati peha da te zadesi loše vrijeme.

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs Darmstadt 98

'Ćevapi nigdje nisu tako dobri'

- Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je u redu ne shvaćati sve preozbiljno. U Hrvatskoj nikada niste sami. Ljudi su prijateljski raspoloženi, uvijek postoji osjećaj zajednice. Ponekad se okupimo i na piću - kaže Krama pa dodaje:

- Otkad smo ušli u Europsku uniju, sve je malo organiziranije. Prije je to, u usporedbi s Njemačkom, bio drugi svijet. Sve je bilo opuštenije. Naravno, to ima pozitivne strane, ali i nekoliko negativnih. Poboljšali smo se u smislu da smo uveli više reda u svakodnevne živote.

Krama se dotaknuo i hrane.

- Ćevapčići nigdje nisu tako dobri, no jednako su ukusni u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji.

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs Darmstadt 98

'Luka je najbolji'

Kramarić je potvrdio da je Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena.

- Nevjerojatno je što je Luka ostvario u proteklih 20 godina. S 38 godina je prvotimac Real Madrida. Nisam igrao s boljim nogometašem. Uspio je čak postati najbolji igrač svijeta 2018. godine, usred ere Cristiana Ronalda i Lionela Messija - dodao je napadač hrvatske nogometne reprezentacije.

Riječ dvije rekao je i o vaterpolu.

- Naravno, nogomet je broj 1, ali tu su i rukomet te košarka. Rekao bih da vaterpolo dolazi nakon njih. Generalno smo veliki ljubitelji sporta. Čini se da svako dijete odrasta s loptom i da je talentirano u ovom ili onom sportu. Takav je stil života.

Kramarić ima 89 nastupa i 27 golova za Hrvatsku, s kojom je osvojio srebro i broncu na SP-ima 2018. i 2022. godine. 
U Hoffenheimu je sedam i pol godina te je njegova legenda s 268 utakmica, 123 gola i 51 asistencijom. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.