To je to što me zanima!

Kramarić i Antolić isprobali su službenu loptu SP-a u Brazilu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prvi put od 1970. godine, otkad Adidas izrađuje službenu loptu, njeno ime izabrali su navijači. Čak 70 posto od milijun ljudi koji su glasali, odabralo je ime "Brazuca"
Vidi originalni članak

Dan nakon svjetske premijere Adidas je i u Hrvatskoj predstavio loptu Brazuca s kojom će se igrati na SP-u u Brazilu. 

Službenu loptu predstojećeg Mundijala probali su igrači Rijeke Andrej Kramarić i Ivan Tomečak , Dinamov Domagoj Antolić i nogometni umirovljenik Joško Jeličić.

- Probao sam je jučer na haklu u kvartu. Odlična je, ima postojanu putanju, to je bio problem kod prijašnjih lopti - rekao je Jeličić i dodao:

- Uostalom, pohvalio ju je i Realov kapetan Iker Casillas. S prijašnjim izdanjima bili su zadovoljni uglavnom napadači, a kad su golmani zadovoljni, onda mora da je prava.

Korištena je tehnologija izrade kojom su se koristili pri izradi lopte za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj te lopta kojom se ove sezone igra u Ligi prvaka.

U bojama je brazilske zastave, a u dizajn su ukomponirali još neke elemente koji se nalaze na državnoj zastavi zemlje domaćina. Izrađena je od šest jednakih dijelova, a stabilnost pri letu osiguravaju joj teksture materijala.

- Prvi put od 1970. godine, otkad Adidas izrađuje službenu loptu, ime su izabrali navijači. Čak 70 posto od milijun navijača koji su glasali, odabralo je ime "Brazuca", a ono označava brazilski način života - otkrili su iz Adidasa.

Joško Jeličić, najstariji među Adidasovim manekenima, otkrio je koja je njemu najdraža lopta...

- Tricolore, s kojom se igralo na SP-u 1998. u Francuskoj, mi je najdraža. Zbog rezultata koje je Hrvatska postigla i zbog osjećaja koji imam dok s njom igram.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kristofor_kolumbo 06.12.2013.

    Meni su najbolje one super-tele lopte sto su mislim 20-ak kn kostale. Ono je bilo zakon dok sam bio dijete. hahahahh!!!! imala je takvu putanju da bi izludila Kahna, Canizaresa, Casillasa, Tafarela i Schmeichela na golu, i to svi zajedno da stanu. LOL

  • tornado65 06.12.2013.

    koja korist ka nece ni vit sp

  • AnteG 06.12.2013.

    zar nije antolić ozlijeđen ili?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare