Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kramarić i Antolić isprobali su službenu loptu SP-a u Brazilu

Kramarić i Antolić isprobali su službenu loptu SP-a u Brazilu
8

Prvi put od 1970. godine, otkad Adidas izrađuje službenu loptu, njeno ime izabrali su navijači. Čak 70 posto od milijun ljudi koji su glasali, odabralo je ime "Brazuca"

VIDEO

Dan nakon svjetske premijere Adidas je i u Hrvatskoj predstavio loptu Brazuca s kojom će se igrati na SP-u u Brazilu. 

Službenu loptu predstojećeg Mundijala probali su igrači Rijeke Andrej Kramarić i Ivan Tomečak , Dinamov Domagoj Antolić i nogometni umirovljenik Joško Jeličić.

- Probao sam je jučer na haklu u kvartu. Odlična je, ima postojanu putanju, to je bio problem kod prijašnjih lopti - rekao je Jeličić i dodao:

- Uostalom, pohvalio ju je i Realov kapetan Iker Casillas. S prijašnjim izdanjima bili su zadovoljni uglavnom napadači, a kad su golmani zadovoljni, onda mora da je prava.

Korištena je tehnologija izrade kojom su se koristili pri izradi lopte za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj te lopta kojom se ove sezone igra u Ligi prvaka.

U bojama je brazilske zastave, a u dizajn su ukomponirali još neke elemente koji se nalaze na državnoj zastavi zemlje domaćina. Izrađena je od šest jednakih dijelova, a stabilnost pri letu osiguravaju joj teksture materijala.

- Prvi put od 1970. godine, otkad Adidas izrađuje službenu loptu, ime su izabrali navijači. Čak 70 posto od milijun navijača koji su glasali, odabralo je ime "Brazuca", a ono označava brazilski način života - otkrili su iz Adidasa.

Joško Jeličić, najstariji među Adidasovim manekenima, otkrio je koja je njemu najdraža lopta...

- Tricolore, s kojom se igralo na SP-u 1998. u Francuskoj, mi je najdraža. Zbog rezultata koje je Hrvatska postigla i zbog osjećaja koji imam dok s njom igram.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta