To je to što me zanima!

Kranjčar: Nastavi li ovako, City će se boriti za naslov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tottenhamov klupski mjesečnik svoj je središnji intervju i naslovnisu broja za kolovoz posvetio hrvatskom nogometašu u Spursima Niki Kranjčaru
Vidi originalni članak

"Dok su njegovi suigrači ili igrali utakmice SP-a ili punili baterije nakon duge i teške sezone, Niko je radio na tome da u potpunosti spreman dočeka start nove sezone. Nesretni je Kranjčar potrgao ligamente gležnja tijekom razočaravajućeg polufinala FA Cupa protiv Portsmoutha. Propustio je posljednjih šest kola", podsjeća u uvodu teksta klupski mjesečnik navodeći da je menadžer momčadi Harry Redknapp hrvatskog reprezentativca u prošloj sezoni koristio u 32 utakmice.
"Svugdje gdje je igrao bio je prvotimac, što dovoljno govori o poštovanju klubova čije je boje branio", nastavlja se u tekstu u kojem je opisan put Kranjčara od Dinama do White Hart Lanea.
"Kada govorimo o poštovanju kojeg Kranjčar uživa, u njega se svakako može uključiti i Harry Redknapp. Stoga i ne čudi da je šef Spursa brzo reagirao kada se pokazala mogućnost da ga ponovno potpiše. Ne čudi što se Niko dolaskom u Spurse osjećao kao kod kuće budući da je surađivao s Harryjem i pomoćnicima Kevinom Bondom i Joeom Jordanom. Ali, Kranjčarov nogometni stil u kojem se jednako dobro služi objema nogama uklopio bi se svugdje", hvali Hotspur svog hrvatskog veznjaka koji potvrđuje da spreman dočekuje ispite koji ga slijede.
- Uistinu se dobro osjećam. Ondje sam gdje sam bio prije ozljede. Naporno sam radio kako bih oporavio gležanj i nadam se da ću profitirati nešto dužom predsezonom od uobičajene - veli Kranjčar u nastavku najavljujući utakmice koje slijede:
- Radujemo se Ligi prvaka i uzbudljivoj sezoni. Sve što je građeno napornim radom u prošloj, nastavlja se u novoj sezoni. Ipak dodatni napor postaje kudikamo lakši kada se možete radovati utakmici kakva je ova kvalifikacijska." S kojim će klubom Tottenham igrati znat će se nakon ždrijeba u petak.
- Kada sam dolazio u klubu je vladala atmosfera vjerovanja da možemo sezonu okončati među prve četiri momčadi. U konačnici nam je to i pošlo za rukom.
"Nažalost, Niko u posljednjim utakmicama sezone nije mogao nastupati, ali je šepajući dolazio na stadion u svakoj domaćoj utakmici kako bi pružio podršku suigračima. Impresionirala ga je mentalna snaga suigrača. Budući da Hrvatska nije nastupila na SP-u, iskoristio je dane da se podvrgne operaciji."
- Već sam imao takvu ozljedu i kada sam osjetio da me boli, točno sam znao o čemu je riječ. Boljelo je, no sve što sam mogao u to vrijeme jest stisnuti zube i pokušati to prebroditi. Sezonu dočekujem s velikim optimizmom. U prošloj smo dokazali što možemo. Takvo što neće biti lako ponoviti, međutim, uvjeren sam da smo za to sposobni. Nadam se da će sve započeti već s našim europskim ispitom. Svaka sezona je sve teža i teža. Suparnici su nas upoznali i zato se treba nastaviti razvijati, nastaviti napredovati, a ne zadovoljiti se zadržavanjem razine. Iz utakmice u utakmicu treba pokazivati više. Također, važno je i ono što su vaši suparnici napravili. Uzmite za primjer samo City i zaključit ćete da će, nastave li dobrim igračima nadograđivati već impresivan sastav, biti kandidati ne samo za mjesto među prva četiri, već i za naslov prvaka. Jasno je i da će Liverpool imati bolju sezonu od prošle što, bez nekih dubljih analiza, ukazuje na snagu Premiershipa. I mi vjerujemo u naše sposobnosti, a vjerovati u sebe u nogometu je jako važno. Primarni cilj bit će nam izboriti Ligu prvaka. Važno će biti zadržati i visok standard kod kuće. U klubu je uvijek sjajna atmosfera što će nas nositi naprijed. Od krucijalne važnosti je i širina koju imamo u svojim redovima. Svjesni smo da imamo igrače koji samo čekaju uskočiti i odraditi sjajan posao. Sve to tjera na optimizam. Važan će biti dobar start u sezonu, prvi je mjesec uvijek jako bitan. Sezona je duga, ali način na koji ju otvorite uvelike uvjetuje i to kako ćete ju okončati - zaključio je Kranjčar.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • niko6crunchie 05.08.2010.

    uživaj niko zaslužio si...bolje da nisi ovdje i gledaš ovu sramotu od dinama, večeras i hajduka nažalost ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare