Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kranjčar: Nastavi li ovako, City će se boriti za naslov

Kranjčar: Nastavi li ovako, City će se boriti za naslov
6

Tottenhamov klupski mjesečnik svoj je središnji intervju i naslovnisu broja za kolovoz posvetio hrvatskom nogometašu u Spursima Niki Kranjčaru

VIDEO

"Dok su njegovi suigrači ili igrali utakmice SP-a ili punili baterije nakon duge i teške sezone, Niko je radio na tome da u potpunosti spreman dočeka start nove sezone. Nesretni je Kranjčar potrgao ligamente gležnja tijekom razočaravajućeg polufinala FA Cupa protiv Portsmoutha. Propustio je posljednjih šest kola", podsjeća u uvodu teksta klupski mjesečnik navodeći da je menadžer momčadi Harry Redknapp hrvatskog reprezentativca u prošloj sezoni koristio u 32 utakmice.
"Svugdje gdje je igrao bio je prvotimac, što dovoljno govori o poštovanju klubova čije je boje branio", nastavlja se u tekstu u kojem je opisan put Kranjčara od Dinama do White Hart Lanea.
"Kada govorimo o poštovanju kojeg Kranjčar uživa, u njega se svakako može uključiti i Harry Redknapp. Stoga i ne čudi da je šef Spursa brzo reagirao kada se pokazala mogućnost da ga ponovno potpiše. Ne čudi što se Niko dolaskom u Spurse osjećao kao kod kuće budući da je surađivao s Harryjem i pomoćnicima Kevinom Bondom i Joeom Jordanom. Ali, Kranjčarov nogometni stil u kojem se jednako dobro služi objema nogama uklopio bi se svugdje", hvali Hotspur svog hrvatskog veznjaka koji potvrđuje da spreman dočekuje ispite koji ga slijede.
- Uistinu se dobro osjećam. Ondje sam gdje sam bio prije ozljede. Naporno sam radio kako bih oporavio gležanj i nadam se da ću profitirati nešto dužom predsezonom od uobičajene - veli Kranjčar u nastavku najavljujući utakmice koje slijede:
- Radujemo se Ligi prvaka i uzbudljivoj sezoni. Sve što je građeno napornim radom u prošloj, nastavlja se u novoj sezoni. Ipak dodatni napor postaje kudikamo lakši kada se možete radovati utakmici kakva je ova kvalifikacijska." S kojim će klubom Tottenham igrati znat će se nakon ždrijeba u petak.
- Kada sam dolazio u klubu je vladala atmosfera vjerovanja da možemo sezonu okončati među prve četiri momčadi. U konačnici nam je to i pošlo za rukom.
"Nažalost, Niko u posljednjim utakmicama sezone nije mogao nastupati, ali je šepajući dolazio na stadion u svakoj domaćoj utakmici kako bi pružio podršku suigračima. Impresionirala ga je mentalna snaga suigrača. Budući da Hrvatska nije nastupila na SP-u, iskoristio je dane da se podvrgne operaciji."
- Već sam imao takvu ozljedu i kada sam osjetio da me boli, točno sam znao o čemu je riječ. Boljelo je, no sve što sam mogao u to vrijeme jest stisnuti zube i pokušati to prebroditi. Sezonu dočekujem s velikim optimizmom. U prošloj smo dokazali što možemo. Takvo što neće biti lako ponoviti, međutim, uvjeren sam da smo za to sposobni. Nadam se da će sve započeti već s našim europskim ispitom. Svaka sezona je sve teža i teža. Suparnici su nas upoznali i zato se treba nastaviti razvijati, nastaviti napredovati, a ne zadovoljiti se zadržavanjem razine. Iz utakmice u utakmicu treba pokazivati više. Također, važno je i ono što su vaši suparnici napravili. Uzmite za primjer samo City i zaključit ćete da će, nastave li dobrim igračima nadograđivati već impresivan sastav, biti kandidati ne samo za mjesto među prva četiri, već i za naslov prvaka. Jasno je i da će Liverpool imati bolju sezonu od prošle što, bez nekih dubljih analiza, ukazuje na snagu Premiershipa. I mi vjerujemo u naše sposobnosti, a vjerovati u sebe u nogometu je jako važno. Primarni cilj bit će nam izboriti Ligu prvaka. Važno će biti zadržati i visok standard kod kuće. U klubu je uvijek sjajna atmosfera što će nas nositi naprijed. Od krucijalne važnosti je i širina koju imamo u svojim redovima. Svjesni smo da imamo igrače koji samo čekaju uskočiti i odraditi sjajan posao. Sve to tjera na optimizam. Važan će biti dobar start u sezonu, prvi je mjesec uvijek jako bitan. Sezona je duga, ali način na koji ju otvorite uvelike uvjetuje i to kako ćete ju okončati - zaključio je Kranjčar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...
EVO GDJE JE PUKLO

Zašto je Zekić otišao iz Osijeka? Donosimo pozadinu sukoba sa sportskim direktorom kluba...

Plus+ Boto od Osijeka želi napraviti 'Lokomotivu na steroidima', ali to bi onda trebalo komunicirati prema van. Zekić je zagovarao pragmatičnost

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...
KORAČIĆ OD SNA

Dinamo je na korak od play-offa Lige prvaka! Čeka se još Real...

Kopenhagen se oprostio od titule u Danskoj pa ako Borussia Dortmund ne osvoji Ligu prvaka 1. lipnja, Dinamo će sljedeću sezonu u Ligi prvaka krenuti od play-offa, a ne od drugog pretkola, kao što je bio slučaj prethodnih godina
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču