To je to što me zanima!

Krčimo put prema Kataru: Gdje gledati Hrvatsku protiv Cipra?

Hrvatska listopadski ciklus kvalifikacija za SP otvara večeras u Larnaci gdje gostuje kod Cipra. Utakmica počinje u 20.45, a prijenos možete pratiti na Novoj TV
Vidi originalni članak

Nakon uspješno odrađenog rujanskog ciklusa u kojem smo skupili odličnih sedam bodova, Hrvatska će u novom ciklusu protiv Cipra i Slovačke tražiti nove bodove kojima će si utabati put prema Kataru. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sjajna atmosfera vlada u reprezentaciji, a kako i neće. Hrvatska je prva nakon šest kola, a situacija je puno bolja nego u rujnu. Bez obzira na brojne ozljede, vratio nam se kapetan i maestro Luka Modrić, a uz to naše reprezentativce čekaju dvije utakmice u odnosu na tri koje smo imali u rujnu. Prva je na redu ona protiv Cipra u Larnaci.

Ciprani su nam u prvoj utakmici na Rujevici pokazali da više nisu nogometni liliputanac i da itekako mogu namučiti i one reprezentacije jačeg ranga. Uz puno muke pobijedili smo ih 1-0 golom Marija Pašalića, no tada je vladala neka druga klima oko reprezentacije uz ne baš dobru atmosferu. Obzirom na mučenje na Rujevici, Zlatko Dalić gotovo sigurno neće podcijeniti Cipar. 

Skupili su četiri boda u ovim kvalifikacijama, šokirali Sloveniju i uzeli bod Slovačkoj, ali Malta ih je isprašila s 3-0. 

- Očekujemo tešku utakmicu, ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1-0. Moramo biti spremni na to, Cipar je dobio Sloveniju ovdje, izvukao je bod protiv Slovačke, ima kvalitetu, znamo što nas čeka - rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Ozljede su poharale naše reprezentaciju, a pogotovo obrambenu liniju. Dejan Lovren i Josip Juranović propustili su okupljanje, Domagoj Vida tek se nedavno oporavio pa je izbornik pozvao Duju Ćaletu-Cara i Marina Pongračića. Za Slovačku i Cipar Dalić neće računati niti na Ivicu Ivušića i Mislava Oršića. 

- Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali ja vjerujem u naše mlade igrače. Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema, tražit ćemo ulaske u prazan prostor. Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Mislim da imamo kvalitetne zamjene. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu - rekao je izbornik.

Bez obzira na izostanke, Hrvatska ima dovoljno kvalitetnih zamjena za reprezentaciju kao što je Cipar. Izlika ne smije biti jer svaki kiks u ovim kvalifikacijama može biti iznimno skup. Uz svo dužno poštovanje Cipranima, sve osim pobjede Hrvatske bilo bi debakl za nas. 

Utakmica u Larnaci počinje u 20.45, a prijenos je na Novoj TV i Gol.hr. Emisija prije utakmice počinje u 20 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Exterminator 08.10.2021.

    Ako ćemo biti pravi pobijedit ćemo jel tako Daliću ? U suprotnom ode sve u krasan .... ...dopunite slobodno po želji :-)))

  • Trump Jong Un 08.10.2021.

    Nema podjela, danas smo svi jedno

  • Tko sere4 08.10.2021.

    Livaja daje gol 🇭🇷✌

Komentiraj...
Vidi sve komentare