To je to što me zanima!

Maestralan drugi lauf: Zubčić je uzeo 2. mjesto u Adelbodenu!

Najbolji hrvatski skijaš nakon prve je vožnje veleslaloma bio treći, a odličnom drugom vožnjom popeo se stepenicu više. Pobijedio je Pinturault, a treći je završio Marco Odermatt
Vidi originalni članak

Prije godinu dana na stazi Chuenisbärgli prvi je put stao na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Godinu dana poslije opet je tamo, opet je drugi i opet, nema sumnje, najavljuje žestoku borbu za mali Kristalni globus.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (27) u petom je veleslalomu sezone u Adelbodenu, prvome od dva uzastopna u tom švicarskom skijalištu, osvojio novih 80 bodova. Nije bio previše zadovoljan nakon prve vožnje, zaostajao je 97 stotinki, ali bilo je dovoljno za treće mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubo hladan kao špricer za vrijeme potresa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ispred njega se, osim neprikosnovenog Pintraulta, ugurao tek Marco Odermatt, domaći adut, i to za stotinku. Ali Filip je u drugoj dodao gasa i ostavio dotad vodećeg Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sekundu i sedam stotinki!

Na koncu je i Odermatt morao priznati Zubi da je bolji. Bio je sedam stotinki sporiji i završio treći, a Pinturault bio neki drugi svijet i pobijedio sa sekundu i četiri stotinke boljim vremenom, najboljim i u drugoj vožnji.

Zubčić u poretku veleslalomaša ostaje treći s 288 bodova i smanjio je zaostatak za vodećim Odermattom na 62 boda, ali mu je Pinturault odmaknuo na 52 boda više. U ukupnom poretku Zubčić je skočio dva mjesta i sad je četvrti, s točno 200 bodova zaostatka za vodećim Pinturaultom.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S FILIPOM ZUBČIĆEM:

Novi obračun na rasporedu je već u subotu od 10.30 i 13.30. Bit će to posljednji veleslalom prije konca veljače i prilika da se Zubo još više približi prvom mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • cicinakitu 09.01.2021.

    Dajte nam ipak rukometa i vaterpola...

  • intellectus 08.01.2021.

    Drug vožnja super, u prvoj mi je bio nekako malo ukočen, vjerojatno velika želja da ponovi dobar rezultat. Sve u svemu, Zuba, respekt, respekt, sada si u svjetskom vrhu u tehničkim disciplinama. Da li pomišljate na kombinaciju sa super G, ili je još prerano? Zuba je fantastično pripremljen! 

  • croatian from federation.. 08.01.2021.

    To majatore...pokazi im kako se skija...👍💪

Komentiraj...
Vidi sve komentare